İç Çamaşırı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

sodalarayranlar

Üye
Kayıtlı Üye
İç Çamaşırı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?


İç çamaşırı seçimi, kadın, erkek ve çocuk fark etmeksizin önemli bir husustur. Kişilerin rahat hissetmesi için ve sağlık açısından çamaşırın doğru seçilmesi büyük önem taşır. Çamaşır tercihleri, cinsiyet gruplarına ve yaşa göre değişiklik gösterebildiği gibi kilo, vücut tipi gibi bilgiler de çamaşır seçiminde belirleyici unsurlardandır. Çamaşır alışverişi yaparken, vücudunuzu tanıyarak, en doğru seçimi yapmalısınız. Zaten yanlış çamaşır seçimine, vücut bir şekilde tepki verecektir ve rahatsızlık hissedeceksinizdir.

Kadınlarda İç Çamaşırı Seçimi

Sütyen Seçimi: Bayanlar çamaşır seçerken; öncelikle vücut ölçülerini doğru almalıdır. Özellikle sütyen alışverişlerinde beden ve cup ölçüsünü bilerek alışveriş yapmak en doğrusu.


ic_camasiri_41.jpg



  • Göğüsleri küçük olan bayanlar, destekli ve balenli sütyen modellerini rahatlıkla tercih edebilirler. Büyük göğüslü bayanlar ise; balenlerden mümkün oldukça uzak durmalıdır. Balen, büyük göğüslü ve kilolu bayanlar rahatsız edici olabilir ama destekli sütyen konusunda kişisel tercihlerine göre karar verebilirler. Büyük göğüslü kadınlar da, göğüslerinin dik durması için destekli modelleri kullanabilir. Ayrıca büyük göğüslerde dikkat edilecek diğer hususlar kalın askılar ve kalın sırt kısmıdır.
  • Göğüsleri henüz büyümeye başlamış olan genç hanımların, balenlerden ve sıkı sütyenlerden uzak durmaları gerekir. İlk etapta tercihiniz penye sütyenlerden yana olmalı. Ardından göğüsün gelişme süresinde yapısını bozmayacak modellerden kullanmalısınız. Bu aşamada balensiz, desteksiz modeller tercih edebilirsiniz.
  • Bunların dışında sütyen seçiminde öncelikle sağlığınızı düşünmeli ve pamuklu kumaşları tercih etmelisiniz. Ayrıca doğal olarak renk sahibi olmayan, çeşitli kimyasallarla renklendirilmiş bayan iç çamaşır modellerinden de uzak durmalısınız.
Külot Seçimi: Zayıf bayanlar külot seçimi yaparken kendi bedenlerine uygun seçim yapmaya özen göstermeliler. Aksi halde çamaşırın vücutta tutunamaması rahatsızlık verebilir. Kilolu bayanlar ise; özellikle lastikli çamaşırlardan uzak durmalılar. Lastik cildin sıkışarak rahatsız olmanıza neden olabilir. Çok sıkan ve elastik kumaş külotlar her bayan için sakıncalıdır. Külotların, kesinlikle pamuklu ve teri emer özellikte olması gerekir. Çünkü terleme, bakteri oluşumu için müsait bir ortam hazırlar. Külot alışverişinde de mümkün oldukça renklerde uzak durmalısınız. En güzeli beyazdır ve temizlenmesi de kolaydır. Yüksek ısıda yıkanabilir ve mikropların ölmesi sağlanabilir.

Atlet Seçimi: Bayanlar sütyen kullandıkları için genellikle atlet kullanmazlar ama aslında göğüs dışında kalan bölgelerin korunması için atlet kullanımı gereklidir. Ayrıca dantelli sütyenler giyip atlet kullandığınızda kıyafet üzerinden daha düzgün bir görünüm elde edebilirsiniz. Atletlerin pamuklu olması ve vücuda oturmayan hafif bol kesimli olması yeterlidir.


Büstiyer ve Jartiyer Seçimi: Jartiyer ve büstiyeri bir takım halinde seçebilirsiniz. Seçiminizi yaparken özellikle kilolu olan bayanlarda jartiyer alırken lastikli olmamasına dikkat etmelisiniz. Aksi halde vücudun lastikten taşmış hali olumsuz bir görünüme neden olabilir. Büstiyerlerde ise; toparlayıcı etkisi olan modelleri tercih edebilirsiniz. Jartiyer ve büstiyer takımlarını gelinlik altına da kullanabilirsiniz.


Çocuklarda İç Çamaşırı Seçimi

Çocukların iç çamaşır modelleri alışverişi yapılırken ekstra özen gerekir. Çünkü çocuklar henüz bağışıklık sistemi güçlenmemiş olduklarından hastalıklara daha açıktırlar. Çocuk çamaşırlarında şıklık ve renklilik aramak yerine kesinlikle sağlık ön planda tutulmalıdır. Çocuk çamaşırlarının kumaşlarında pamuklu kumaş aranmalıdır. Pamuklu kumaşlar terlemeyi önler ve zararlı bakterilerin üremesine engel olurlar. Lastikli kumaşlardan uzak durarak önlem alabilirsiniz. Hem atlet seçiminde hem külot seçiminde her iki cinsteki çocuklar için de pamuklu kumaştan vazgeçmemelisiniz.

cocuk_ic_giyim.jpg


Çocukların çamaşır alışverişini yaparken etiketler daha özenle kontrol edilmeli. %100 pamuk ibaresi bulunan ürünler öncelikli olarak tercih edilmelidir. Renklendirilmesiyle ilgili bilgileri kontrol etmelisiniz ve yüksek ısıda yıkanabilen, ütüye uygun ürünler olmasına özen göstermelisiniz. Yüksek ısıda yıkanan çamaşırlar bakterilerden büyük oranda arınır ve ardından ütü ile yapılan ısı müdahalesi, çamaşırı sağlıklı hale getirir.

Çocukların küçük yaşlarda cinsel kimliklerini belirleme sürecinde, çamaşır kullanımları önemlidir. Erkek ya da kız çocuklara karşı cinse uygun iç çamaşırlar kullandırılmamalıdır. Ayrıca bir önceki çocuğun eskileri olan çamaşırları kullanmak da uygun değildir. Özellikle çocuklarda iç çamaşırlarının kısa vadelerde kullanılması ve sürekli yenilenmesi gerekir.


Erkeklerde İç Çamaşırı Seçimi


erkek_ic_giyim_2.jpg


Erkekler, iç çamaşırı seçerken pek özenli davranmazlar. Ancak erkekler için de çamaşır seçimi oldukça önemlidir. Öncelikle kesinlikle çok dar, cildi sıkan çamaşırlardan uzak durulmalı. Çok bol olup rahatsız edici çamaşırlar da uygun olmaz. Bu nedenle hafif bol kesimli, pamuklu slipler ve boxerlar kullanılabilir. Lastik içeren çamaşırlardan uzak durulmalıdır. Çünkü hem cilde zarar verirler hem terlemeye hem de kokuya neden olurlar. Bir diğer önemli kriter de çamaşırın rengidir. Çoğunlukla beyaz ve siyah gibi renklerin seçimi idealdir. Diğer renkler doğal renkler olmama ihtimali yüksek olduğundan tercih edilmemelidir. Atlet seçiminde de, aynı kriterleri baz alabilirsiniz. Atletlerin de vücudu sıkmayan, ter emici pamuklu kumaşlara sahip olmasına özen gösterilmeli.


Çeyizlik İç Çamaşırı Seçimi


Çeyiz hazırlıkları, özellikle bayanlar için düğün öncesinde büyük önem taşır. Çeyiz için alınacak çamaşırları iki kategoriye ayırabilirsiniz. Çeyiz çamaşırlarının tamamı dantelli ve özel ürünler olacak diye bir kural yoktur. Neticede tüm gün bu şekilde giyinmeniz gerekmeyecek. İki ayrı kategoride günlük ve özel anlarınız için ayrı çamaşırlar satın alabilirsiniz. Özel zamanlar için alacağınız çamaşırlarda dantel, saten gibi kumaşlar tercih edebilirsiniz. Sütyenler, külotlar, jartiyerler, büstiyerler alabilirsiniz. Özel günler için alacağınız çamaşırlarda görünüme önem vermelisiniz. Bu nedenle renk, kumaş, süsleme gibi detaylarda kendinizi sınırlandırmamanız gerekiyor. Günlük çamaşırlarınız içinse normal sütyen ve külot seçimindeki kriterleri dikkate alabilirsiniz.
Kaynak: camasirim.com/blog/ic-camasiri-secerken-nelere-dikkat-edilmeli/
 
Geri
Yukarı