2007 nin en iyi icatları

guclusat

Tanınmış Üye
Süper Moderatör
Dünyanın en saygın dergilerinden Time, 2007 yılının en iyi icatlarını seçti.
Her yıl geleneksel olarak yapılan listede birinci sıraya Apple’ın ürettiği iPhone yerleşti. Dergi, iPhone’un seçilme nedenini beş madde olarak açıkladı: 1- Tasarımı çok güzel.
2- Dokunmatik ekranı harika. Ayrıca dokunmatik ekranları yeni bir seviyeye taşıdı
3- Çağı değiştirdi. Standartları yükseltti. Diğer telefonlara da daha iyi olmak için hırs verdi.
4- Sadece telefon değil, bir eğlence platformu
5- Bu daha ilki.. Daha sonra piyasaya çıkacakları düşünmek bile insanı heyecanlandırıyor.
Gelişmiş müzik çalar ve internet bağlantısı özellikleri bulunan çok fonksiyonlu cep telefonu olan iPhone, 2007 yılında ABD’de piyasaya çıktı. Henüz Türkiye ve Avrupa’da satışa sunulmayan iPhone, cep bilgisayarı-mp3 çalar-ortam oynatıcısı-fotoğraf makinesi-cep telefonu olarak tasarlandı. Tamamen dokunmatik ekrandan oluşan iPhone’un 16 GB hafızalı modeli 499 dolardan satılıyor. iPhone bugüne kadar 1 milyon 400 bin adet satıldı.
Güneş enerjisiyle çalışıyor
Yılın icatlarından biri de hem toplu taşıma kolaylığı hem de özel araç rahatlığı sağlayan City Car oldu. Güneş enerjisiyle çalışan araç, ardına sıralanan özel araçlardan oluşuyor. Araç 2011’de kulanılabilecek.
Giy çıkart işkencesi bitiyor
Yılın icatlarından biri olan bu ayna en çok kadınları sevindirecek. Ayna, kıyafeti sanal olarak üzerinizdeymiş gibi gösterebiliyor. Ayna ayrıca fotoğrafınızı çekip, istediğiniz kişinin cep telefonuna yollayabiliyor.
En gelişmiş protez
Sağlık alanında en iyi icat seçilen PowerFoot, üzerindeki sensörler sayesinde yoldaki engebe, çukur ve merdivenleri farkedebiliyor. Ürün en kolay takılan ve en rahat hareket eden protez olarak biliniyor.
Işıkla uyandıran yastık
Sabah çalar saat sesinden nefret edenler için geliştirilen bu yastık, insanı ışıkla uyandırıyor. Ayarladığınız saatten 40 dakika önce hafif hafif ışık yaymaya başlayan yastık, daha sonra iyice parlaklaşıyor.{mosgoogle none}
 
Geri
Yukarı