1. Bu site çerez kullanmaktadır. Siteyi kullanmaya devam etmeniz halinde çerez kullanımı ile ilgili site koşullarını kabul etmiş sayılırsınız. Daha Fazlasını Öğren.

5W FM Verici Devresi

Konusu 'Fm Verici Devreleri' forumundadır ve guclusat tarafından 1 Aralık 2009 başlatılmıştır.

 1. guclusat
  Offline

  guclusat Tanınmış Üye Süper Moderatör

  Katılım:
  14 Haziran 2009
  Mesajlar:
  10.007
  Ödül Puanları:
  48
  5W FM Zender

  LET OP! Deze zender is illegaal in Nederland en in veel andere landen ook. De maker van deze site is niet verantwoordelijk voor de gevolgen van het gebruik van deze zender. Ook is hij niet aansprakelijk voor boetes of in beslagname van apparatuur.
  [FONT=&amp]
  [/FONT]
  [FONT=&amp][​IMG]
  [/FONT]
  De bouw van deze zender is erg eenvoudig en zeer geschikt voor beginners in de HF techniek. Let er bij het bouwen op de de 'lucht' spoelen elkaar niet mogen kunnen "zien". Dit kan door de schakeling in een blikken behuizing te monteren of door schotjes tussen de oscillator en de versterkertrappen te plaatsen. Deze kunnen van printplaat en van blik zijn. Om de schakeling ongevoelig te maken voor trillingen is het verstandig om de spoelen met kaarsvet te overgieten. Vind U het eigenlijk al zeer hoge vermogen van 5W te hoog om mee te beginnen dan kunt U de laatste versterker trap weg laten. Sluit in dat geval de antenne aan op de plek waar nu de basis van T3 zit. Als U deze schakeling op een printplaat gaat bouwen zijn hier nog enkele tips:


  • [*=center]Gebruik een printplaat met een massief kopervlak en frees of snij hier blokjes koper uit zodat er vierkante (of rechthoekige) plekken ontstaan welke van het grote kopervlak zijn geïsoleerd.
   [*=center]Knip de draden zo kort mogelijk af en monteer het component zo dichtmogelijk op de print.
   [*=center]Gebruik geen schakelende voeding, in deze voedingen zitten spoelen die het uitgezonden HF signaal kunnen opvangen. Het gaat dan helemaal mis.
   [*=center]Regel bij het afregelen de schakeling eerst grof op frequentie met C16. Daarna is fijn tuning mogelijk met R3.
  Gegevens van de spoelen:
  L1,L2,L9,L10,L11 = spoel van 6 windingen door 6 gaats ferriet kraal.
  L5,L6,L7 = spoel 5 wikkelingen, inw. diameter 6mm, 1mm draad: L6 een wikkeling vanaf massa een aftakking.
  L3,L4 = spoel 4 wikkelingen, inw. diameter 5mm, 1mm draad.
  L8 = spoel 1 wikkeling, inw. diameter 5mm, 1mm draad.

  Indien U de schakeling met een PLL wilt sturen kan dat ook. Verwijder R3 en R8 dan. Sluit tussen de uitgang van het PLL filter en tussen R7,C7,C8 een weerstand van 390k aan. Nogmaals PAS OP! voor het ministerie v & w divisie telekom (RDR). U bent zelf verantwoordelijk voor de gevolgen van het gebruik van deze zender. De maker van deze site is niet verantwoordelijk voor enige schade of wat dan ook. Deze zender is ontworpen aan de hand van vele FM zender schema's die op het internet zijn terug te vinden.​
   
  Son düzenleme: 16 Kasım 2012
Yüklüyor...
Benzer Konular - Verici Devresi
 1. guclusat
  Mesaj:
  0
  Görüntüleme:
  262
 2. guclusat
  Mesaj:
  0
  Görüntüleme:
  216
 3. guclusat
  Mesaj:
  0
  Görüntüleme:
  302
 4. guclusat
  Mesaj:
  0
  Görüntüleme:
  349
 5. uydudoktoru
  Mesaj:
  0
  Görüntüleme:
  470

Sayfayı Paylaş