akiwa 2015 sorun

oguzkir

Üye
Kayıtlı Üye
arkadaşlar yukarıdaki model cihazım var. tv'nin yerini değiştirince söküp takmam gerekti. cihaz sinyal almıyor şu an. önceden çalışıyordu ayarlar şöyle;

lnb tipi: 9750/10600
lnb gücü: 13/18 V
22 khz: oto
toneburst: hiçbiri
diseqc1.0: lnb1
diseqc1.1: hiçbiri
motor:hiçbiri

yazılım: s3.0.1
 
LNB kablosunu doğru yere taktınız mı cihazın arkasında lnb out çıkışı vardır.Ayrıca kablonuzu ek yaptıysanız kablonuzu kontrol ediniz.
 
lnb in'de şu an, lnb out'da da denedim, kablo ek değil. yeşil renkli. "bana bu iyidir" diye vermişlerdi. kablodan olacağını sanmam yani.
 
TV ve cihazın yerini değişmek ile cihazda bir arıza olmaz kablo uçlarına Takılan F konnektörleri kontrol ediniz F konnektörler hatalı takılmış olabilir..
 
tabi ki yer değiştirmekle arıza yapmayacağını biliyorum. sorunun tespitine yardımcı olması açısından söyledim onu. f konnektörleri derken uçlarını mı kastettiniz?
 
evet uçlarını kontrol ediniz.Bayramdan önce aynı bu şekilde bir sorun yaşadım kablonun sadece canlı ucunu takmışlar şese almıyordu bazende kısa devre edebiliyor.
 
kabloyu aldım, uçlarını soydum, biraz kısalttım ve yuvalara tutunmasını sağlayacak hareketli parçayı taktım. bir ucu merkezi uydu girişine diğerini uydu alıcı girişine taktım.

"canlı uç" nedir tam olarak? herhalde bir tamirci çağıracağım.
 
canlı uc ortasında tek damar olan kablodur en iyisi bir servis çağırın arkadaşım.sorun farklı bir yerden olabilir..yer değiştirme esnasında ortaya çıkmışta olabilir..
 
ilgin için teşekkür ederim, çözdüm arkadaşım. dediğin gibi asıl ucu sarmalayan kılcal kablolardan kaynaklanmış sorun.
 
Geri
Yukarı