1. Bu site çerez kullanmaktadır. Siteyi kullanmaya devam etmeniz halinde çerez kullanımı ile ilgili site koşullarını kabul etmiş sayılırsınız. Daha Fazlasını Öğren.
  2. Forum İllegal Uyarısı Forum kuralları gereği forumda video ve illagal paylaşım yapmak yasaktır.Program Arşivimizde ise kısıtlanmış sürüm yada dağıtımı serbest olan (trial - freeware) yazılımlar yayınlayınız..Aksi takdirde mesajlarınız silinecektir..

Antalya Piyazı Tarifi

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve uydudoktoru tarafından 2 Ağustos 2012 başlatılmıştır.

  1. uydudoktoru
    Offline

    uydudoktoru Aktif Üye Yönetici Yönetici

    Katılım:
    13 Haziran 2009
    Mesajlar:
    2.142
    Ödül Puanları:
    38
    6 kişilik Antalya Piyazı Tarifi

    Malzemeler


    • 2 su bardağı kuru fasulye
    • 4 diş sarımsak
    • 2-3 çorba kaşığı tahin
    • 1 çay kaşığı kimiyon
    • 2 limon suyu
    • 2 çorba kaşığı sirke
    • 2 kahve filcanı sızma zehtinyağı
    • 2 tatlı kaşığı tuz
    • Üzeri için
    • 2 domates
    • 2 haşlanmış yumurta
    • 4-5 dal taze nane
    • 2-3 adet marul yaprağı
    Antalya Piyazı Tarifi Hazırlanışı

    Fasulyeleri bir kaba alın,üzerine geçecek kadar su ekleyip bir gece bekletin.Ertesi sabah suyunu değiştirip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.Fasulyeleri süzün ve 2-3 kaşık kadarını süsleme için ayırın.Kalan fasulyeleri bir kaba alıp tek tek kabuklarını çıkarın ve çatalla ezerek püre haline getirin.Sarımsakları soyup kıyın,ezilmiş fasulyenin üzerine sarımsak,tahin,kimyon,limon suyu,sirke,tuz ve zeytinyağını katarak iyice karıştırın.Hazırladığınız püreyi servis tabağına alıp üzerine tane fasulyeleri ekleyin.Dilimlenmiş domates,yumurta,yeşillik ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
     
  2. sechkine
    Offline

    sechkine Yeni Üye Kayıtlı Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    çok güzel görünüyor..denemek lazım..
     

Sayfayı Paylaş