1. Bu site çerez kullanmaktadır. Siteyi kullanmaya devam etmeniz halinde çerez kullanımı ile ilgili site koşullarını kabul etmiş sayılırsınız. Daha Fazlasını Öğren.
  2. Forum İllegal Uyarısı Forum kuralları gereği forumda video ve illagal paylaşım yapmak yasaktır.Program Arşivimizde ise kısıtlanmış sürüm yada dağıtımı serbest olan (trial - freeware) yazılımlar yayınlayınız..Aksi takdirde mesajlarınız silinecektir..

Arızaları ve Çözümlerini Burda Paylaşalım

Konusu 'Uydu Cihazların Tamir Bilgileri' forumundadır ve tvtekniker tarafından 18 Haziran 2009 başlatılmıştır.

  1. tvtekniker
    Offline

    tvtekniker Moderator

    Katılım:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    18
    Merhaba arkadaşlar.Uydu alıcıları sorunlarını ve çözümlerini burda paylaşalım.
     
  2. uydudoktoru
    Offline

    uydudoktoru Aktif Üye Yönetici Yönetici

    Katılım:
    13 Haziran 2009
    Mesajlar:
    2.142
    Ödül Puanları:
    38
    güzel bir konu yeni keşfettiğimiz arızaları ve bılenen marka arızalarını ayrı başlık açarak yenı konu oluşturabiliriz
     
  3. seyyahnet
    Offline

    seyyahnet Üye Kayıtlı Üye

    Katılım:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    36
    Ödül Puanları:
    6
    merhaba.
    ben bir soru sormak istiyorum.
    beslemelerde kullanılan DMO365R entegrenin yerine 5MO365 kullanılabilirmi.
    isim benzerligi var. iç yapı benzerligide olabilir belki.
    kolay gelsin
     
  4. guclusat
    Offline

    guclusat Tanınmış Üye Süper Moderatör

    Katılım:
    14 Haziran 2009
    Mesajlar:
    9.757
    Ödül Puanları:
    48
    denemedim ama bence olmaması lazım yapıları farkldıır görev alanlarıda farklıdır ama kesın emın olmak ıcın denemekte fayda var
     
  5. tvtekniker
    Offline

    tvtekniker Moderator

    Katılım:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    18
    ben çok denedim çalıştı sıkıntı yaşamadım daha.
     
  6. 052morşimşek
    Offline

    052morşimşek Gold Member

    Katılım:
    16 Haziran 2009
    Mesajlar:
    306
    Ödül Puanları:
    16
    arkadaşlar bestech 302 model uydu alıcısı besleme devresindeki üç ayaklı transistörü bozuk.değeri_D13009k. bir kaç elektronikçide bulamadım yerine ne takabilirim.
     
  7. star manager
    Offline

    star manager Yeni Üye Kayıtlı Üye

    Katılım:
    16 Haziran 2009
    Mesajlar:
    11
    Ödül Puanları:
    1
    elimde dcr 9001 uydu alıcısı var skarttan görüntü yok ses var vcrdede aynı sorun acaba ne yapılabilir...skart girişini soğuk lehimle tazeledim işe yaramadı...
     
  8. tvtekniker
    Offline

    tvtekniker Moderator

    Katılım:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    18
    stv6414 değiştir.
     
  9. morbeyaz52
    Offline

    morbeyaz52 Yeni Üye Kayıtlı Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2009
    Mesajlar:
    3
    Ödül Puanları:
    1
    arkadaş bende taplin 18000 fta var sorun şu kumandadan kanalları gezerken çihaz kendini kitliyor kumanda görev yapmıyor çihazı fişden çekip taktımı çalışıyor ama yine aynı sorun devam ediyor şimdiden yardımlarınız için tşkler
     
  10. 052morşimşek
    Offline

    052morşimşek Gold Member

    Katılım:
    16 Haziran 2009
    Mesajlar:
    306
    Ödül Puanları:
    16
    yazılım yüklersen düzelebilir
     
  11. gtgs38
    Offline

    gtgs38 Yeni Üye Kayıtlı Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2010
    Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0
  12. guclusat
    Offline

    guclusat Tanınmış Üye Süper Moderatör

    Katılım:
    14 Haziran 2009
    Mesajlar:
    9.757
    Ödül Puanları:
    48
    burdaki yazılım zaten usb li cihazınıza olmaz arkadaşım yanlış yazılım yüklediğinizden cihaz çömüştür.bilgisayardan program yükleyebilirseniz erom yükleyici ile 89000usb yazılımını yükleyiniz eğer yazılımı almazsa servise göndermeniz gerekecek.
     
  13. jordan61
    Offline

    jordan61 Yeni Üye Kayıtlı Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2009
    Mesajlar:
    13
    Ödül Puanları:
    0
    slm sn ustalarım.kyoto 9500d cihazım bir süredir durup dururken açılıp kapanıyordu.sonra yine kapandı ve daha açılmadı.fişe takılı kalmadan 2 gün durdu.tekrar fişe taktım .bu sefer açıldı fakat tvye bağladağımda display yine gitti.beslemeyi kontrol ettim bir tane çıkışta 8v olması gereken yerde 6.5 v var,diğerlerinde yazan değerlerden 1-2 volt yürsek.bu normalmidir.lnb çıışında ise 1.6 v var.herhangi bir yanmış devre elemanı yok.kondansatörleri kontrol ettim sağlam.soğuk lehimde göremedim.sizce ne yapmam lazım.teşekkürler.
     
  14. tvtekniker
    Offline

    tvtekniker Moderator

    Katılım:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    18
    beslemede bulunan kondansatorler sağlam görünse dahi değiştirin.özellikle 8v kondansatorlerini değişin.ölçümlerde ve görünüşte kondansatorler sağlam görünür.
     
  15. jordan61
    Offline

    jordan61 Yeni Üye Kayıtlı Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2009
    Mesajlar:
    13
    Ödül Puanları:
    0
    beslemedeki 400v luk büük kondansatör hariç tümünü değiştirdim.fakat yine 8v olması gereken gerilim 6.5v 22v olması gereken gerilim 24v çıkıyor.ilgilendiğiniz için teşekkürler.başka ne önerebilirsiniz.
     
  16. tvtekniker
    Offline

    tvtekniker Moderator

    Katılım:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    18
    400v blok kondansatorude değiştir.değer kaybetmiş olabilir.dirençleride çıkarıp ölçün.
     
  17. aye
    Offline

    aye Yeni Üye Kayıtlı Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2009
    Mesajlar:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    elimde sunny 7010 cihaz var yıldırımdan dolayı besleme calışmıyordu diyotları degişince besle voltajları cıkışları geldi fakat voltajları eksik cıkıyor mesela 5v olması gereken cıkış 3.5 cıkıyor tecrübeli arkadaşlrın yardımlarını bekliyorum
     
  18. tvtekniker
    Offline

    tvtekniker Moderator

    Katılım:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    18
    beslemede bulunan 220mf50v kondansatorler var onları değiştir.2.5v üzerindede mevcut.
     
  19. abdus
    Offline

    abdus Yeni Üye Kayıtlı Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2011
    Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    bende minton 5860 var. sorun şu fabrika ayarlarına döndürdük ama şimdi yeniden uydu ekleip kanalları bulmuyor ne yapabilirm ? şimdiden teşekkür ederim..
     
  20. tvtekniker
    Offline

    tvtekniker Moderator

    Katılım:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    18
    yazılım yüklemeye çalış onların yazılımı ve kablosu farklı.
     

Sayfayı Paylaş