Bulut depolama çözümleri

guclusat

Tanınmış Üye
Süper Moderatör
Nedir bu bulut depolama?
Bulut depolama bilgisayarımızda harddiskte tutulacak olan verilerin internet ortamında saklanmasıdır.Bulut depolamadaki asıl amaç depolama ve veri transferi hızını arttırmak verimliliğin yanı sıra iş gücünden ve maliyetten tasarruf sağlamaktır.

Ne işe yarar?
Örnek vermek gerekecek olursa mesela hafızası artırılamayan bir mobil cihazınız var.Bu servisleri kullanarak internetin olduğu her yerde yüklediğiniz dosyalara ulaşma imkanınız var.Çok kullanmadığınız sürekli gerekmeyen programlarınızı veya dosyalarınızı bu şekilde saklayarak cihazınızdaki yerden tasarruf edebilirsiniz.

Gelelim bize ücretsiz olarak depolama hizmeti sunan ve mobil uygulaması olan yazılımlara.

Google Drive
google_drive.png

Sloganı; " Her şeyi saklayın. Her şeyi paylaşın. " olan google drive bize google hesabımızın bulunması karşılığında ücretsiz 5gb depolama alanı sunuyor.Ayrıca Satışta olan çoğu platformlar üzerinde çalışabilen yazılımlarıda mevcut
Desteklenen Sistemler:
-PC ve Mac
-Chrome OS
-iPhone ve iPad
-Android cihazlar

Yandex Disk
yandex-disk.jpg

Google'a her türlü konuda alternatif olmak isteyen yandex, bize üye olduktan sonra birkaç adımın ardından 10Gb'a ulaşan bir depolama alanı sunuyor.Yandex.Disk’in güzel bir yönü ise e-posta eklerinin saklanması için ayrılan alanın 10 GB’lık kapasiteden ayrı tutulması.

Dropbox
dropbox_icon_b_by_gimilkhor-d3g31mb.png

Mobil platformlar çok ünlü olan dropbox bize ilk başta üye olduğumuzda 2Gb alan sunuyor kendi referanslarınızla arkadaşlarınızı üye ederseniz kişi başına 500mb alan kazanıyorsunuz ve bu şekilde en fazla 16Gb'lık bir kapasitede alana sahip olabiliyorsunuz.
 
Geri
Yukarı