1. Bu site çerez kullanmaktadır. Siteyi kullanmaya devam etmeniz halinde çerez kullanımı ile ilgili site koşullarını kabul etmiş sayılırsınız. Daha Fazlasını Öğren.
  2. Forum İllegal Uyarısı Forum kuralları gereği forumda video ve illagal paylaşım yapmak yasaktır.Program Arşivimizde ise kısıtlanmış sürüm yada dağıtımı serbest olan (trial - freeware) yazılımlar yayınlayınız..Aksi takdirde mesajlarınız silinecektir..

D-Smart Arıza Notları

Konusu 'Uydu Cihazların Tamir Bilgileri' forumundadır ve tvtekniker tarafından 6 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

  1. tvtekniker
    Offline

    tvtekniker Moderator

    Katılım:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    18
    1 .ARIZA NOTU :Sinyal yok kanal bulmuyor
    ÇÖZÜM :Cihazı mutlaka resetleyin
    2.Cihaz ilk açılışta kaydet menüsünden sonra kilitleniyor kumanda çalışmıyor
    ÇÖZÜM :Cihaz ilk açıldığı zaman menü tuşuna bas ayarların içerisine gir fabrika ayarlarına dön cihazı resetle düzelir.
    3.ARIZA NOTU:Cihaz içindeki kartı tanımıyor ise
    ÇÖZÜM :Cihaz içinde modül üzerinde lehim kısa devresi çıkabilir kontrol edin daha sonra cihazı resetleyin
    4.ARIZA NOTU :Cihazı kumandadan kapatınca bir süre sonra Displey gidiyor cihaz kapanır gibi oluyor sonra cihaz açılmıyor.
    ÇÖZÜM :Cihaz stanbay halinde iken otomatik güncelleme başlar bu durumda cihaz çalışmaz yazılım bitmesini bekleyin yazılım bitmeden fişi çekerseniz her seferinde cihaz kapanır.

    Elektrikler gidip gelince oluşan sorunlarda yapılabilecek müdahale
    1-cihazın bütün bağlantılarını çıkarın.
    2-cihaza takılan smart kartı çıkarın.
    3-cihazın yan ve arka vidalarını sökün
    4-cihazın kapağını sökün
    5-cihaz içinde smart kartın bağlı olduğu bağlantıyı sökün, ve diğer soketleri de aynı şekilde yerinden çıkarın, güç devre elemanını sökün. yani ana karta bağlanan tüm bağlantıları çıkarın. 5 - 10 dk sonra tekrar bağlayın.

    cihazı tekrak tv ye bağlayın fakat uyduya bağlamayın. elektrik fişini takıp çalıştırın bir kaç dakika bekleyin sinyal gelmiyor vs yazı çıkacaktır, mavi tuşa basın sonra ana menüye girin. ordan fabrika ayarlarına girip cihazı resetleyin. fişi çekip 1 dk sonra tekrar takın cihazı yeni almış gibi göreceksiniz.
     
  2. rem
    Offline

    rem Yeni Üye Kayıtlı Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    24
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar elimde bir adet next 9900 d-smart uydu alıcısı geldi.arzalı idi besleme ünitesi arızalı idi yeni besleme ünitesi taktım.fakat sinyal gücü %6 sinyal kalitesi ise %100 bundan dolayı kanal d -star yani yerel kanalların hiçbiri yok göstermiyor .fabrika ayarlarına çevirdim olmadı .sinyal seviyesi aynı şekilde ne yapmak lazım yardımcı olursanız sevinecegim
     
  3. tvtekniker
    Offline

    tvtekniker Moderator

    Katılım:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    18
    LNB çıkış voltajları normalmi?yeni taktığınız besleme istenilen voltajları veriyormu?bunları kontrol edermisiniz?
     
  4. rem
    Offline

    rem Yeni Üye Kayıtlı Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    24
    Ödül Puanları:
    0
    d-smartın orijinal beslemesi yine bir kontrol edeyim
     
  5. tvtekniker
    Offline

    tvtekniker Moderator

    Katılım:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    18
    LNB entegreside arızalanmış olabilir.Genel arızaları besleme ve LNB entegresi oluyor.
     
  6. rem
    Offline

    rem Yeni Üye Kayıtlı Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    24
    Ödül Puanları:
    0
    11.804 vertikal 24444 frekansı sinyal kalitesi &100 sinyal gücü %6 görünüyor d-smartın kanallarında problem yok tnt falan var.
    d-smart tp2 aldıgımda kanal d - star geliyor.ama sinyal gücü yine % 6 lnb entegresinden desem burdada göstermemesi alızım degilmi.

    ---------- Sonra gönderilen Saat 18:21 ---------- İlk önce gönderilen Saat 18:11 ----------

    d-smart tp2 modunda sinyalgücü %6 sinyal kalitesi &100 kanad-start d-smart kanalları ok ama c105 kondanstörü çok ısınıyor.
     
  7. rem
    Offline

    rem Yeni Üye Kayıtlı Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    24
    Ödül Puanları:
    0
    Görüntü001.jpg



    sinyal kalitesi%100 böyle

    Görüntü006.jpg

    görüntü var fakat sinyal gücü %6 düşük bundan dolayıda görüntü gidip geliyor .
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 16 Ekim 2010
  8. tvtekniker
    Offline

    tvtekniker Moderator

    Katılım:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    18
    LNB yada kablodan yapma olasılığı yüksek D-SMART cihazları nadiren Lnb seçiyor.Cİhazı başka bir yerde test edin.
     
  9. rem
    Offline

    rem Yeni Üye Kayıtlı Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    24
    Ödül Puanları:
    0
    test ettim yine aynı
     
  10. tvtekniker
    Offline

    tvtekniker Moderator

    Katılım:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    18
    Kendi orjinal beslememi kullandın piyasadan aldığınımı kullandın.besleme çıkış voltajları nedir.fazla çıkıyor olmasın.
     
  11. rem
    Offline

    rem Yeni Üye Kayıtlı Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    24
    Ödül Puanları:
    0
    piyasadan aldıgım besleme devresi fakat başka yumatunun ıQ besleme devresinide ona göre uyarladım yine olmadı .birde şöyle denedim aynı devre üzerinde T ataraktan başka bir uydu alıcısı bagladıgımda kanal d d-smarttada kanal d üzerine geldigimde sinyal kontrolu yapıyorum. sinyal gücü %80 lere çıkıyor diger makineyi kapattıgımda sinyal gücü yine %6 düşüyor.

    voltajlar şu şekilde degerler 3.40v - 3.40v - 5.80v -14.83v

     
    Son düzenleme: 19 Ekim 2010
  12. tvtekniker
    Offline

    tvtekniker Moderator

    Katılım:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    18
    beslemede sorun var o zaman.Next 9950 olan cihazlarında beslemelerde sorun var gerekçesi ile besleme değişiyordu.eski beslemeyi yapabilirsen yada servisten besleme alırsan sorunun çözülecektir.kullanmış olduğun yeni besleme amperi düşük kalıyordur muhtemelen.
     
  13. rem
    Offline

    rem Yeni Üye Kayıtlı Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    24
    Ödül Puanları:
    0
    d-smart lnbh21pd entegresi degiştirme nasıl yapacagım ustam bana bu konuda yardımcı olurmusun orijinal besleme ile de denedim yine sinyal düşüktü.birde entegreyi degiştirmek istiyorum entegre elimde mevcut
     
  14. tvtekniker
    Offline

    tvtekniker Moderator

    Katılım:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    18
    sıcak hava ile değişebilirsin ancak az ısı vererek çıkar.ısıyı yüksek tutarsan printleri tahriş edersin.
     
  15. rem
    Offline

    rem Yeni Üye Kayıtlı Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    24
    Ödül Puanları:
    0
    ustam 250 -320 derece ile denedim bir türlü sökülmedi.altında sogutucu var.kaç derece ile sökmem lazım

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 29 Ekim 2010
  16. tvtekniker
    Offline

    tvtekniker Moderator

    Katılım:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    18
    sıcak hava tabancası her çeşiti var sıcaklık ayarı ne olur söylesek yalan olur.ben ayakları hafif lehimle geziyorum.soğutuculu kısmada lehim eritiyorum.sonra sıcak hava ile ısıtıyorum ortalama 300 derecede ısıtıp çıkarman gerekir.sabit bir noktada tutma ısıyı yayarak ısıyı sökebilirsin.entegrenin üzerinde gezdir.yanlız sabret hemen çıkmaz.
     
  17. rem
    Offline

    rem Yeni Üye Kayıtlı Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    24
    Ödül Puanları:
    0
    ustam lnbh21pd entegresini degiştirdim sinyal ve görüntü ok yardımların için teşekkürler
     
  18. tvtekniker
    Offline

    tvtekniker Moderator

    Katılım:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    18
    rica ederim
     
  19. maydin67
    Offline

    maydin67 Yeni Üye Kayıtlı Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Arçelik AS-820 D smart uydu alıcısı sürekli yazılım yüklemeye çalışıyor.Besleme kartını değiştirdim sonuç yok.Bu arıza hakkında fikri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
     
  20. tvtekniker
    Offline

    tvtekniker Moderator

    Katılım:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    18
    yazılımı yüklüyormu peki?
     

Sayfayı Paylaş