Fethiye Ölüdeniz hakkında

sefil262

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Ölüdeniz, Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı bir beldedir. Ölüdeniz kumsalı yüzde seksen iki oyla 2006 yılında dünyanın en güzel kumsalı seçilmiştir.

Beldeye hem kara, hem deniz, hem de havayolu ile ulaşmak mümkündür. Antalya, İzmir, Ankara, İstanbul gibi merkezlerden Fethiye ilçesine düzenli otobüs seferleri yapılmaktadır. Dalaman Havaalanı da beldeye bir saat mesafededir. Fethiye Ölüdeniz arası 12 km?dir. Fethiye?den beldeye düzenli ulaşım imkânları bulunmaktadır.

Fethiye-%C3%B6l%C3%BCdeniz.jpg


Fethiye Ölüdeniz, adı gibi durgun bir göl niteliğindedir. En fırtınalı günlerde Belceğiz kıyıları dalgalarla boğuşurken, Ölüdeniz'de sadece çırpıntılar meydana gelir. Ancak durgun gibi gözüken Ölüdeniz, gözle görünmeyen üç nedenle kendini hemen her gün yenilemektedir. Bunlardan ilki, Ölüdeniz'de mevcut yoğun kaynak suyu çıkışları, dipte içeriden açıkdenize doğru bir akıntı yaratmaktadır. İkincisi, bu kaynak sularının yarattığı tuz farkından dolayı açıkdenizden içeriye ve dışarıya devamlı bir sirkülasyon oluşmasıdır. Üçüncüsü ise gel-git etkisi ile iki-üç günde bir deniz ortalama yarım metre yükselir ve alçalır. Bu da büyük miktarda deniz suyu giriş ve çıkışı sağlamaktadır.

Ölüdeniz,denizde yüzmek isteyenler ile birlikte havada uçarak denizi izlemek isteyenlere de evsahipliği yapar.Ölüdeniz`i kanatları altına alan babadağ,elverişli yüksekliği ve hava şartları ile yamaç paraşütüne son derece uygun bir yerdir.

oludeniz-525x393.jpg


Beldede nitelikli bir çok otel, pansiyon, ve kamp yeri mevcuttur. Her türlü deniz sporunun yapılabildiği beldede safari, dağcılık, yürüyüş ve rafting yapma olanaklarıyla birlikte Babadağ?dan 2000 metre yükseklikten ?Yamaç Paraşütü? ile atlama imkânı da vardır.

Ölüdeniz'e kuşbakışı baktığınız zaman,olağanüstü güzellikteki manzaranın seyrine doyamassınız.Havadaki yolculuk,küçük alçalış ve çıkışlar ile yaklaşık 30 dakika sürer.Paraşüt turunun sonuna doğru,ölüdeniz üzerinde dönülerek kumlara inilir.Tandem ve single olarak yapılan bu faaliyet,kültür ve turizm bakanlığına bağlı seyahat acenteleri tarafından gerçekleştirilir.Yamaç paraşütü yapan acenteler ölüdeniz sahilindedirler.Rezervasyon bir gün öncesinden yada o günün erken saatlerinde yapılmalıdır.

Ölüdeniz Belcekız?da bulunan dalış acentaları ile günibirlik ve haftalık turlar düzenlemektedirler. Bu turlarla dalış sertifikaları almak mümkündür.
 
Geri
Yukarı