Haftanın Mobil Oyunları

usta 77

Tanınmış Üye
Kayıtlı Üye
[h=1]Haftanın Mobil Oyunları[/h]

[h=3]Her hafta sizler için özel olarak hazırladığımız "Haftanın Mobil Oyunları" içeriğimiz, bu hafta da oldukça eğlenceli ve birbirinden farklı 5 mobil oyun ile karşınızda.[/h]
Bu hafta yine değişik türlerde, öne çıkan oyunları sizler için inceledik. Android ve iOS cihazlarınızda kullanabileceğiniz en kaliteli ve en eğlenceli oyunlar ile yeniden karşınızdayız. İşte SDN takipçileri için bir araya getirdiğimiz 5 farklı mobil oyun...

Marvel Contest Of Champions
marvel-champions-collage.jpg

Kabaam tarafından satışa sunulan "Marvel Constest Of Champions", uzun bir süre sonra serbest kontroller sağlayan, grafik açısından oyuncuları mutlu eden bir dövüş oyunu.
Marvel Contest Of Champions’ta Marvel karakterlerinden bir araya getirdiğiniz bir takımınız var. Amacınız da bu takımla Kang’e karşı savaşmak. Karşınıza çıkan düşmanlarınızı evreni korumak adına takımınızla alt etmek. Oyunda ilerledikçe yeni Marvel kahramanları alabiliyor ve aldığınız bu kahramanları geliştirebiliyorsunuz.
Oyunun grafikleri; sadece dövüş esnasında değil, menülerdeki görselleriyle bile başarılı olmuş. Adım adım ilerlediğiniz harita menüsünde; boyut vermek adına, telefonunuzu sağa sola yatırınca evrenin arka planda hareket etmesi gibi ince detaylar düşünülmüş.
Fakat konu kontrollere gelince oyunun bu konudaki başarısı biraz göreceli olmuş. Eskiden dövüş oyunlarını atari salonlarında oynayanlar bilirler; en basit hareketi yapmak için, kolu yarım ya da tam daire çevirip akabininde bir tuşa basmanız gerekirdi. Oyunda ise atak için yapmanız gereken; ekranda herhangi bir noktaya basmak ve parmağınızı sağa itmekten ibaret. Özel hareketinizi de zaten sol alt köşedeki tek sanal tuşla yapıyorsunuz. Kombinasyon diye bir şey yok. Bu durum oyunun kolay oynanması açısından kabul edilebilir belki. Ama en azından geliştiriciler yumruk ve tekmeyi ayırsalardı diye düşünüyorum.
Kabaam her zamanki pazarlama taktiğini bu oyunda da kullanmış. Oyun ücretsiz ancak uygulama içi satın alım yaparsanız ilerlemeniz kolaylaşıyor.
Hikaye, kurgu olarak çok büyük şeyler vadetmese de, oyunda bulunan karakter sayısı ve bunların hepsinin Marvel kahramanı olması (Bu kadar nüfuzlu abinin tek bir oyunda toplanması), grafiklerin başarısı oyuna büyük popülerlik kazandırıcağa benziyor...

droid cihazlarınız için 294 MB olan oyunu buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
iOS cihazlarınız için 234 MB olan oyunu buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
 
God of Light
god-of-light-collage.jpg

Amacı son derece basit olan "God of Light" oyuncuyu bulmacalarıyla oldukça zorlayabilen bir oyun. Oyundaki amacımız sevimli ışık kaynağımız Shiny'den gelen ışınları başka bir noktaya daha doğrusu bizden istenilen noktaya taşımak.
Işını taşıma, yansıtma işlemini gerçekleştirirken, kendiniz yeni ya da farklı yollar bulabiliyorsunuz. Ancak bölümü tam anlamıyla tamamlayabilmeniz için; bölüm içerisindeki 3 yaşam kristalini de toplamamız gerekli. Bu da bölümü %100 bitirmek için bizden istenilen yansıtma şeklini bulmamız gerektiği anlamına geliyor.
Shiny'den gelen ışınları yansıtacak öğeler gerek dikey ve yatay, gerek açısal olarak hareket ediyor. İlerleyen bölümlerde bulmacalar zorlaşıp; oyuncuya saç baş yoldurtmasın diye, oyunda sağ üst köşedeki ateş böcekleri bize yardımcı oluyor. Karanlığın bir kısmını aydınlatıp nasıl bir yol çizeceğimize dair kısa süreli de olsa bir fikir sahibi olabiliyoruz.
Playmous tarafından üretilen oyunda; 5 farklı dünya ve 125'ten fazla seviye mevcut. Karanlığa bürünen evreni aydınlatmak istiyor ve bulmaca oyunlarından keyif alıyorsanız God of Light tam size göre bir oyun.

Youtube kanalımızı takip edin:




Android cihazlarınız için 68 MB olan oyunu buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
iOS cihazlarınız için 85.5 MB olan oyunu buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
 
GoGoGo Racer
gogogo-racer-collage.jpg

Netmarble tarafından geliştirilen "GoGoGo Racer"da 3D grafiklerle, çizgi grafikleri harmanlamış ve ortaya da çok güzel bir sonuç çıkmış.
60'tan fazla aracın bulunduğu oyunda amacımız benzinimiz bitmeden en çok altını toplayıp, en yüksek puanı alıp, yapabileceğimiz en uzun yolu katetmek.
Oyunda kontroller, sanırım hız hissiyatını daha fazla alabilmemiz adına sağa sola iterek değil, ekranda yer alan sanal butonlara tıklayarak gerçekleşiyor. Çünkü oyunda çok hızlı karar vermeniz gerekebiliyor. Oyunda önünüzde bir araç varsa onun hava koridoruna girebiliyor ve hızlanabiliyorsunuz. Oyunda ilerledikçe aracınızı geliştirebiliyorsunuz.
Bunun haricinde yoldan toplayacağınız güçlendirmeler var. Bu güçlendirmeler sayesinde aracın belirli bir süreliğine hızını arttırmanız, bulunmadığınız şeritteki paraları toplamanız, trafikte hayalet bir araca dönüşmeniz mümkün...
Arcade tadını sonuna kadar yaşatan GoGoGo Racer'da araçların üstünden de zıplamanız mümkün. Araçlara çarptığımızda hızımız yavaşlayacağı için gideceğimiz yol da kısalıyor.







Android cihazlarınız için 48 MB olan oyunu buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
iOS cihazlarınız için 64.6 MB olan oyunu buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
 
Sneaky Sneaky
sneaky-sneaky-collage.jpg

Sneaky Sneaky'de amacımız sevimli hırsızımız ile sinsice ağaçların, duvarların arkasına, çalıların ve otların arasına saklanıp, düşmanlarımıza yakalanmadan almamız gerekenleri alıp, bulunduğumuz yerden çıkmak. Oyunda bazen bulunduğunuz yerden çıkmak için kilitli kapıları açmamız için düşmanlarımızı öldürmemiz de gerekebiliyor.
Oyuna ilk başladığınızda üzerinizde hiç bir alet edevat yok. İlerledikçe bir bıçak ve sonrasında da bir yay sahibi oluyorsunuz. Okunuz kısıtlı ancak yol üzerindeki ağaçlardan ok yapabiliyorsunuz. Bu arada Sinsi hırsızımızı ilerledikçe, bölüm geçtikçe geliştirebiliyoruz. Yarı gerçek zamanlı, yarı sıra bazlı oyunda renklere doyuyorsunuz.
Başlangıç seviyesinde sabit olan düşmanlar, sonradan hareket etmeye başlıyor. Bu durum da oyunun zorlaşmasına ve artık belirli bir strateji ile hareket etmenize neden oluyor. Düşmanlarımıza yakalandığımızda; oyun düşmana da kendi stratejinisini çizmesi için süre veriyor sonrasında siz de yine düşmandan kaçmak, saklanmak için bir kaç hamle yapıp kendi stratejinizi belirliyorsunuz.






iOS cihazlarınız için 69.7 MB olan oyunu buradan 6.49 tl karşılığındaindirebilirsiniz.
 
Etherlords
etherlords-collage.jpg

Birden çok; Puzzle, RPG, Card Battle gibi oyun türünü içinde barındıran "Etherlords" oyunculara farklı bir deneyim sunuyor.
3v3 şeklinde savaştığımız oyunda, karakterlerimiz otomatik olarak sıraları gelince hamlelerini yapıyor. Ancak oyun, yüksek hasarlı özel hareketleri yaparken sizin seçim yapmanızı istiyor. Bu sayede akıcı olan oyunda aynı zamanda sizin de stratejiniz büyük önem taşıyor.
Genelde RPG oyunlarında atak, savunma yapay zeka tarafından gerçekleştiriliyorsa; zaman zaman bu durum insanın sinirlerini bozabiliyor. Neyseki Etherlords'da savaşçılarımız saldırırken son derece mantıklı şekilde önce karşısındakini, sonra da en yakınındaki rakibini seçiyor.






Android cihazlarınız için 78 MB olan oyunu buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
iOS cihazlarınız için 109 MB olan oyunu buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
 
Geri
Yukarı