1. Bu site çerez kullanmaktadır. Siteyi kullanmaya devam etmeniz halinde çerez kullanımı ile ilgili site koşullarını kabul etmiş sayılırsınız. Daha Fazlasını Öğren.
  2. Forum İllegal Uyarısı Forum kuralları gereği forumda video ve illagal paylaşım yapmak yasaktır.Program Arşivimizde ise kısıtlanmış sürüm yada dağıtımı serbest olan (trial - freeware) yazılımlar yayınlayınız..Aksi takdirde mesajlarınız silinecektir..

Hindistan Cevizi Soslu Tavuk Tarifi

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve uydudoktoru tarafından 2 Ağustos 2012 başlatılmıştır.

  1. uydudoktoru
    Offline

    uydudoktoru Aktif Üye Yönetici Yönetici

    Katılım:
    13 Haziran 2009
    Mesajlar:
    2.142
    Ödül Puanları:
    38
    [​IMG]


    hindistan cevizi soslu tavuk tarifi
    Malzemeler

    • 4 adet tavuk göğsü
    • 1/2 su bardağı / 75 gr un
    • Tuz ve taze öğütülmüş karabiber
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 çorba kaşığı mısır nişastası / mısır unu
    • bir buçuk su bardağı /400 ml hindistancevizi kreması, konserve
    • 1 orta boy soğan, ince kıyılmış
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
    [h=1]Hindistan Cevizi Soslu Tavuk Tarifi[/h] Fırınınızı 190 dereceye ısıtın. Unu bir tabağa koyup tuz ve karabiberle karıştırın. Tavuk parçalarını una bulayın. Yağı geniş bir tavada kızdırın. Tavukları iyice kızartıp bir güveç tepsisine alın. Mısır nişastası, soğan, hindistancevizi kreması, tuz, biber ve eğer kullanıyorsanız pul biberi küçük birtencereye koyun. Orta hararetli ateşte neredeyse kanayıncaya dek karıştırın. 3 dakika pişirin fakat kaynatmayın. Sosu tavukların üzerine dökün. 20 – 30 dakika ya da yumuşayana dek fırında pişirin. Pilavla ya da kuskusla birlikte servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş