1. Bu site çerez kullanmaktadır. Siteyi kullanmaya devam etmeniz halinde çerez kullanımı ile ilgili site koşullarını kabul etmiş sayılırsınız. Daha Fazlasını Öğren.
  2. Forum İllegal Uyarısı Forum kuralları gereği forumda video ve illagal paylaşım yapmak yasaktır.Program Arşivimizde ise kısıtlanmış sürüm yada dağıtımı serbest olan (trial - freeware) yazılımlar yayınlayınız..Aksi takdirde mesajlarınız silinecektir..

Sebzeli rısotto

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve uydudoktoru tarafından 2 Ağustos 2012 başlatılmıştır.

  1. uydudoktoru
    Offline

    uydudoktoru Aktif Üye Yönetici Yönetici

    Katılım:
    13 Haziran 2009
    Mesajlar:
    2.142
    Ödül Puanları:
    38
    [​IMG]

    4 kişi için malzemeler

    5 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 adet orta boy soğan, ince doğranmış
    3 çorba kaşığı beyaz şarap
    350 gr. Arborio veya Carnaroli cinsi risotto pirinci
    200 gr. parmesan peyniri
    40 gr. tereyağ
    ¼ bağ maydonoz


    Sebzeler için:
    60 gr. havuç, küp şeklinde doğranmış
    60 gr. kabak, küp şeklinde doğranmış
    40 gr. bezelye, küp şeklinde doğranmış
    60 gr. patates, soyulup küp şeklinde doğranmış
    40 gr. ıspanak
    1 lt. su
    Tuz, karabiber


    1. Bir tencereye 3 kaşık zeytinyağını koyun ve soğanın yarısını ilave ederek kısık ateşte soteleyin. Havuç, bezelye, patates ve kabağı da ekleyerek sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiber ilave edin, karıştırın. 1 lt suyu da ekleyerek 5 dakika kaynatın. Daha sonra süzün ve süzdüğünüz sebze suyunu kenara ayırın.
    2. Başka bir tencerede ıspanağı, hafif diri kalacak kadar haşlayıp süzün.
    3. Ayrı bir tencereye zeytinyağını koyup ısıtın. İçine kalan soğanları ilave edin. Soğanlar pembeleşince pirinci ekleyip 2 dakika kavurun. Buna beyaz şarabı da ilave ederek 2 dakika daha karıştırın.
    4. Ayırdığımız sebze suyundan pirince azar azar kepçeyle ilave edip 5 dakika karıştırarak pişirin. Pirinçler şeffaflaşıp hafif yumuşadığında, sebzeleri ve ıspanağı ekleyip 4 dakika daha karıştırın.
    5. Hazırlanan risottoya son olarak tereyağı, parmesan peyniri ve maydanoz ekleyip karıştırdıktan sonra servis yapın.

    Tarifler: Giuseppe Pressani
     

Sayfayı Paylaş