1. Bu site çerez kullanmaktadır. Siteyi kullanmaya devam etmeniz halinde çerez kullanımı ile ilgili site koşullarını kabul etmiş sayılırsınız. Daha Fazlasını Öğren.
  2. Forum İllegal Uyarısı Forum kuralları gereği forumda video ve illagal paylaşım yapmak yasaktır.Program Arşivimizde ise kısıtlanmış sürüm yada dağıtımı serbest olan (trial - freeware) yazılımlar yayınlayınız..Aksi takdirde mesajlarınız silinecektir..

Şekeri düşürmek için dut yeyiniz

Konusu 'Sağlık-Güzellik-Kadın' forumundadır ve uydudoktoru tarafından 24 Haziran 2012 başlatılmıştır.

  1. uydudoktoru
    Offline

    uydudoktoru Aktif Üye Yönetici Yönetici

    Katılım:
    13 Haziran 2009
    Mesajlar:
    2.142
    Ödül Puanları:
    38
    Dut, hazmettirici, balgam söktürücü, antibakteriyel, terletici, kandaki şekeri düşürücüdür.

    Dutun yaprak ve kök kabuklarının çayı, meyvelerinin ise reçel ve şurubu yapılır veya kurutularak kurusu ya da taze olarak yenir.
    Birleşimi:
    a) Meyvelerinde; Şeker, Organik asitler; Malik asit (elma asidi), Tartarik asit (üzüm asidi) ve Sitrik asit (limon asidi) içerir. Ayrıca Flavonitler, Kumarinler, Tanen a, B1, B2 ve C vitaminleri içerir.
    b) Kök kabukları; Antrachinon (Antrakinon) türevleri; Nordamnacanthal ve Moridon içerir. Bu Antrakinon türevleri eskiden Türkler tarafından tekstilde kırmızı boyar madde olarak kullanılmıştır ve Avrupalılar tarafından Türkischrot diye anılmıştır.
    Özellikleri: Meyveleri tatlı, soğuk, yaprakları ise acıdır.
    Tesir şekli: Meyveleri; müshil yapıcı, hazmettirici, antiseptik ve iltihapları önleyicidir. Yaprakları; balgam söktürücü, antibakteriyel, terletici, kandaki şekeri düşürücü. Kök kabukları; teskin edici, tansiyon düşürücü, balgam söktürücü, müshil yapıcı ve bağırsak kurtlarını düşürücü özelliklere sahiptir.
    Kullanılması:
    a) Üniversite kliniklerinde yeterince tedavi denemesi ve araştırma yapılmamıştır. Bu nedenle dut yerine daha etkili olan şifalı bitkiler mevcuttur. Örneğin çocukların ağızdaki pamukçuğa karşı Mirra, Papatya, Beşparmak, Limon, Kekik veya Gökçek İksiri daha etkilidir.
    b) Halk arasında kök kabuğu ateş düşürücü özeliğe sahiptir bu nedenle kök kabuklarından yapılan çay ateş düşürmek için kullanılır. Meyveleri veya meyve şurubu ise çocukların ağzındaki pamukçuğu önlemek için kullanılır.
    c) Yaprakları halk arasında bağırsak kurtlarını düşürmek için çayı yapılır ve içilirse kurtları düşürür ve de kök kabukları gibi ateş düşürücü özelliğe sahiptir.
    Çay: İki tatlı kaşığı dut yaprağı veya kök kabuğu demliğe konur ve üzerine 300-500 ml kaynar su doldurulur ve 5-10 dakika demlemeye bıraktıktan sonra süzülerek içilir.
    B) Beyazdut, Weisse Maulbeere, Morus alba
    Drugları: Beyaz dut meyvesi; Mori alba fructus
    Beyaz dut yaprağı; Mori alba folium
    Beyaz dut kök kabuğu; Mori alba radix cortex
    Beyaz dutun meyve, yaprak, kök kabuklarında aynı karadutta olduğu gibi kullanılır. Beyaz dut karadut farkı oldukça büyük bir ağaç olması ve ipekböceği yetiştirmek için yapraklarının kullanılmasıdır. Alıntıdır...Posta
     
Yüklüyor...
Benzer Konular - Şekeri düşürmek için
  1. guclusat
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    489

Sayfayı Paylaş