1. Bu site çerez kullanmaktadır. Siteyi kullanmaya devam etmeniz halinde çerez kullanımı ile ilgili site koşullarını kabul etmiş sayılırsınız. Daha Fazlasını Öğren.
  2. Forum İllegal Uyarısı Forum kuralları gereği forumda video ve illagal paylaşım yapmak yasaktır.Program Arşivimizde ise kısıtlanmış sürüm yada dağıtımı serbest olan (trial - freeware) yazılımlar yayınlayınız..Aksi takdirde mesajlarınız silinecektir..

sinyal kaybolma sorunu

Konusu 'Prozeg PVR333CA USB' forumundadır ve iratalay tarafından 18 Mart 2010 başlatılmıştır.

  1. iratalay
    Offline

    iratalay Yeni Üye Kayıtlı Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    34
    Ödül Puanları:
    0
    Prozeg usb cihazımda, akşam eve gelip uyduyu ilk açtığımda ya da uzun süre aynı kanalı izledikten sonra başka kanala geçtiğimde sinyal kaybı yaşıyorum. Sorunu çözmek için yerimden kalkıp anten kablosunun cihaza bağlandığı bölgeye elimle kabloyu hareket ettirmem yeterli oluyor.

    Kabloda temassızlık olma ihtimaline karşın 2 defa kablonun jackını açıp yeniden bağladım, değişik versiyonlarda yazılım yükledim ama sorunum halen devam ediyor.

    Cihaz içinde tunerde bir temassızlık ya da oksitlenme olabilir mi? Böyle bir sorunla karşılaşan, çözen ya da fikri olan (özellikle güclüsat ve ibrahim yazıcı ustalarım) var mıdır?
     
  2. guclusat
    Offline

    guclusat Tanınmış Üye Süper Moderatör

    Katılım:
    14 Haziran 2009
    Mesajlar:
    9.756
    Ödül Puanları:
    48
    Bahsettiğiniz olay ancak bir oksitlenme yada soğuk lehimden kaynaklanır zaten yapılması gerekenleri yapmışsınız.
     
  3. iratalay
    Offline

    iratalay Yeni Üye Kayıtlı Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    34
    Ödül Puanları:
    0
    Sorun halen devam ediyor, her seferinde yerimden kalkmak zor ve can sıkıcı oluyor, cihazın içini açıp nereyi kontrol etmem gerekli.
     
  4. guclusat
    Offline

    guclusat Tanınmış Üye Süper Moderatör

    Katılım:
    14 Haziran 2009
    Mesajlar:
    9.756
    Ödül Puanları:
    48
    Tuner içini kontrol etmek gerekir ki eğer sorun görünmüyorsa tunerde değişmek gerekebilir fakat lnb yada dayzeg ile ilgili bir sorunda yaşayabilirsiniz.kontrol etmeniz lazım
     
  5. iratalay
    Offline

    iratalay Yeni Üye Kayıtlı Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    34
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşın canaklarında da denedim fakat aynı sorunu orada da yaşadık. Yani çanak veya lnb ile ilgili değil.
     
  6. guclusat
    Offline

    guclusat Tanınmış Üye Süper Moderatör

    Katılım:
    14 Haziran 2009
    Mesajlar:
    9.756
    Ödül Puanları:
    48
    Bu sorunun bir kaç nedeni olabilir en başta tuner hatta 22khz tam basmıyorsa yıne aynı sorunu yapar daha farklı yerlerden yaparmı olabilir ama o durumlarda merkez teknik servise gönderip daha detaylı kontrol ettirmeniz gerekir ama öncelikle bir tuenr denenmesi gerekir yada oksit olabilir soguk lehim olabilir.bunların denenmesi gerekir.
     
  7. twinci
    Offline

    twinci Moderator

    Katılım:
    24 Haziran 2009
    Mesajlar:
    114
    Ödül Puanları:
    16
    arkadaşım anlatılan arıza tunerin ayak bağlantılarındaki soğuk lehim veyada bir temassızlıktan kaynaklanmaktadır tunerin ayakları lehimlendiği zaman sorun ortadan kalkacaktır kolay gelsin
     
  8. iratalay
    Offline

    iratalay Yeni Üye Kayıtlı Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    34
    Ödül Puanları:
    0
    ilginiz için teşekkürler, haftasonu vakit bulabilir isem cihazın içini açmayı deneyeceğim.

    ---------- Sonra gönderilen 24-03-2010 Saat 17:05 ---------- İlk önce gönderilen 19-03-2010 Saat 12:03 ----------

    tunerden dışarı çıkan ve kabloyu soktuğumuz vidalı yuvayı kasaya sabitleyen somunları iyice sıkınca konu çözüldü.

    Tuner ile kablonun tam bağlantıda olmamasından kaynaklanıyor imiş.

    İlgilenenlere teşekkürler
     

Sayfayı Paylaş