UZD1 laboratuar arasında bir in-house gelişmedir güç kaynağı MAA723 = LM723 dayalı TH Karl-Marx-Stadt de. Her biri 2..24 V ve 0.1..1 A için olmak üzere ikişer adet yapılmıştır. Pano voltmetresinin bağlantısı trafo üzerinde ayrı bir yardımcı sargı ile artı çıkışta elektriksel olarak yapılmaktadır. MAA723'lü voltaj regülatörleri çok kararlıdır, bu nedenle orijinal olarak takılan çıkış elektrolitik kondansatörü değiştirilmeden çıkarılabilir. Bu, hassas devreleri korur ve ilk etapta akım sınırlamasını daha hızlı veya etkili hale getirir. Ayrıca yük kesildiğinde voltaj ve kısa devre akımını ayarlayabilmek ve akım aralığını 10..100 mA'e indirebilmek için cihaza toggle switch taktım.
Bazı cihazlar, 1990 civarında santral cihazları olarak inşa edildi. Kontrol panellerinin ortadan kalkmasıyla birlikte bir yuvaya ihtiyaç duyulmuştur.
Cihaz: Hayır. TG30 / 1'e benzer şekilde dönüştürmek daha iyidir . Şaşırtıcı bir şekilde, yıllardır onunla çalışmama rağmen, 0 V'a kadar eksik voltaj ayar seçeneğini hiç kaçırmadım. Piezos için genellikle 60 V'a kadar daha fazla voltajı özlüyorum. Ve bazen çok daha fazla güç gerekir, 6 veya 10 A fena olmaz. Ölü akülü tornavidalar ve pilleri şarj etmek için. Daha doğru bir akım gösterimi ve/veya daha fazla akım aralığı da faydalı olacaktır. İki ünitenin değiştirilebilir bir seri veya paralel bağlantısı, kolaylık sağlamak için pastanın üzerine krema olacaktır, ancak PeakTech 6145'in gevşek kontaklarını tanıdıktan sonra, onsuz yapmayı tercih ediyorum.
Bir cihaz varsa muhafaza: evet.
Bunu şöyle "demonte ettim":
Bir gün seri transistörü düşürdü. Bu sahiptir C520 Göstergeler biri rastlayan öldüren unbeschaffbaren kırık değil C520. En azından 2019'da bu tarif edilemez derecede pahalı. Ve kullanımı pek hoş değil, çok fazla harici kablolama, titrek ekran. Daha iyi, çok daha iyi ICL7107 olurdu, ancak yalnızca ortak anot için.
Charlieplexing özellikli bir ATtiny24, her iki ekranı da sadece birkaç pin ile kontrol edebilir . Bu nedenle, zaten daha sık ihtiyacınız olan bu yeni tasarım.
Bu devre hem ortak anot hem de ortak katot göstergeleriyle ilgilenebilir. Bu sadece bir ürün yazılımı meselesidir. Yalnızca ondalık noktaların toprağa bağlanması gerekir (ortak bir anotla). VQE21 veya VQE22'nin kontrolü de sadece bir donanım yazılımı sorunudur. Bunlar hala ortalıkta sahte para gibi dolaşan 1½ haneli ekranlar. Ne yazık ki, yerleşik matris bağlantılarına sahip LED ekranlar charlieplex yapılamaz .. Hiçbir mikro denetleyici, multipleksteki eski yedi segmentli ekranları çalıştırmak için yeterince güçlü çıkışlara sahip değildir. Bu nedenle transistör aşamaları çok gereklidir. Dirençlerin düzenlenmesi, herhangi bir zamanda tek bir katodun ve birkaç anotun her zaman etkinleştirilmesini şart koşar. Bu, pnp transistörlerinin npn transistörlerinden (140 mA) daha güçlü (1 A) olması gerektiği anlamına gelir.
Analog sinyaller, 0 V'a kadar giriş sinyallerini güvenli bir şekilde işleyen iyi ve ucuz OPV LM358 ile oluşturulur. UZD1'de voltaj negatif, akım ise pozitif analog sinyal olarak mevcuttur. Koruyucu dirençler, devreyi seri transistörün tekrar kırılmasından korur. Real Statron'larda, olası hasarlara karşı koruma sağlamak için yerleşik bir tristör bulunur, ancak şarj cihazı olarak kullanıldığında bu, pili kısa devre yapar - daha iyi değil ...
Die angegebenen Widerstandswerte passen gut für den Betrieb an 5 V. Es gibt noch unerklärliche leichte Geistereffekte in Zusammenhang mit den Dezimalpunkten.
Firmware zum Herunterladen. Ich habe mir nicht die Mühe gemacht, Kalibrierwerte in den EEPROM zu schreiben. Die Aktualisierungsrate liegt bei 5 pro Sekunde, etwas schneller als beim C520D, mit Absicht.
Mag man dieses Transistorgrab nicht, und will man Einzelanzeigen und die V40511 belassen, gibt es auch einen Schaltungsvorschlag mit ATtiny13. 4 Transistoren werden für die stromhungrigen VQE23 trotzdem noch benötigt. Und es muss ein Hochvolt-Programmiergerät her, da der Reset-Eingang in Beschlag genommen wird. Von Vorteil hierbei ist, dass man Anzeigebausteine mit eingebautem Multiplex (3- oder 4-stellig) einsetzen kann, beispielsweise diese bei Pollin oder jene bei Ebay. Nur bei ganz kleinen Ziffernhöhen (< 1 mA) kann man auf die Katodentreiber T1..T4 verzichten.
Hier wird das Latch des V40511 genutzt, um mit dem 8-beinigen Mikrocontroller auszukommen. Der Eingang BI wird mit dem Widerstand R9 und der Eingangskapazität gegenüber LE ein wenig verzögert, damit der Mikrocontroller in dieser Zeitspanne die richtige Katode aktivieren kann ohne Geistereffekte.
Datenbus
Das Eagle-Board
(Oberseite)
(Unterseite)
wurde so entworfen, dass man die Platine
zur Not auch ohne chemische Durchkontaktierung bestücken kann:
Die Anzeigen sind durchgehend an der Unterseite angeschlossen.
Für Bereichsumschaltungen wurden die wichtigen zwei Dezimalpunkte herausgeführt,
die zum Schalterblock führen.
Für mehr als 4 Stellen sollte man den V40511 bzw. CD4511 nicht einsetzen,
weil der zulässige Ausgangsstrom von 25 mA durch die Anzahl der Stellen
geteilt dem einzelnen LED-Segment zur Verfügung steht.
Bei 4 Stellen sind das nur 6 mA, die Lichtstärkegruppe der VQE-Anzeige
sollte dann schon mindestens E sein.
Keinesfalls sollte (in Verbindung mit den stromfressenden VQEs)
der 74HC4511 eingesetzt werden, dieser liefert gar nur 10 mA.
Firmware fehlt noch!
Wünschenswert wäre die Darstellung von , , , und notfalls mittels Hexadezimalzahlen-Output und irrwitziger Segmentzuordnung. Die beiden Segmente des +-Zeichens () sollten getrennt steuerbar sein (5 Segmente), zur Not geht es aber auch gemeinsam parallelgeschaltet (4 Segmente). Nicht schlecht wäre es, wenn auch und anzeigbar wäre.
Erst mit dieser Brute-Force-Methode gelang mir 2021 eine Festlegung der Segmentzuordnung für VQE11 bzw. VQE21, mit der alle 5 wichtigen Kombinationen darstellbar sind und ganz nebenbei keine Hexadezimalziffern bedarf, also sowohl mit CD4511 als auch V40511 ansteuerbar ist. Dann muss man auch 6 und 9 weglassen. Heraus kommt a⇒b, c⇒g, d⇒c, f⇒f. Darauf wäre ich allein mit Zettel und Bleistift nie gekommen. Nur mit V40511 lassen sich gar alle 7 Kombinationen darstellen. Nur bei dem Versuch, die Punkte des +-Zeichens getrennt anschließen zu wollen kommt gar keine (zweckmäßige) Lösung mit dem V40511 heraus, mit dem CD4511 schon.
Bu animasyondaki çizgilerin ("kenarlar") her biri bir LED'i temsil eder. LED'ler tek tek veya aynı anda yanabilir ve/veya zaman bölmeli çoğullama yöntemi kullanılarak kısılabilir.