Biberli ve Zeytinli Tavuk Tarifi

uydudoktoru

Tanınmış Üye
Yönetici
Yönetici
biberli zeytinli tavuk tarifi

Malzemeler

• 1 patlıcan
• Tuz, taze öğütülmüş karabiber
• 8 çorba kaşığa zeytinyağı
• 1 diş sarmısak
• 1 soğan, dilimlenmiş
• 2 dolmalık biber küp şeklinde kıyılmış
• 1 yeşil kabak / dolmalık kabak, küp şeklinde kıyılmış
• 10 kiraz domates ikiye kesilmiş
• 1/2 su bardağı / 50 gr siyah zeytin
• 600 gr tavuk kıyması
• 2 çorba kaşığı kuru ekmek içi, sütle ıslanmış ve sıkılmış
• 4 çorba kaşığı rendelenmiş Parmesan peyniri
• 1 yumurta
• 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
• 1/2 su bardağı / 75 gr un
• 1/2 su bardağı/ 125 ml et suyu (sayfa 140′a bakınız)

Biberli ve Zeytinli Tavuk Tarifi

Patlıcanı kalın dilimler halinde kesin. Bir süzgece koyup tuz serpin ve 1 saat bekletin. Yıkayın ve küp şeklinde kıyın. Yağın yarısını geniş bir tavaya koyun, orta hararetli ateşte soğan ve sarmısağı kavurun. Biber, patlıcan, kabak, domates ve zeytini ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Karıştırın, eğer tava kurumaya başlarsa bir miktar su ekleyerek 20 dakika pişirin. Bu sırada, tavuk, ekmek, yumurta, Parmesan, maydanoz ve az miktarda tuzu bir kâseye koyun, güzelce karıştırın. Kalan yağı geniş bir tavaya koyun, orta hararetli ateşte ısıtın. Topların tamamen kızartın. Sebzeli karışımı ekleyin. Tuz ve karabiber serpin, dikkatli bir şekilde karıştırarak 15 dakika daha pişirin. Eğer yemek çok kuru olursa, ihtiyacı olduğu kadar et suyu ekleyin. Isıtılmış bir servis tabağına aktarın. İsterseniz üzerine koparılmış fesleğen serpin ve sıcak servis yapın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Geri
Yukarı