
Düşük gürültülü BJT transistörlerin kullanımı bu preampın mükemmel kaliteye sahip olmasını sağlar ve 1 KHz frekansında yaklaşık 50 kat, yaklaşık 34 dB gerilim kazancı sağlar .
560KΩ'luk R1 direnci , ortak emitör konfigürasyonunda monte edilmiş transistör T1'e, kendi kollektöründen aldığı gerilimi kullanarak karşılık gelen baz önyargısını sağlamaktan sorumludur. Aynı zamanda bu direnç, bir miktar negatif geri besleme meydana getirerek devrenin daha kararlı olmasını sağlar ve transistörün çalışma noktasını uygun bir alanda tutar. Emitter direnci R3 de bu konuda yardımcı olur.
C3 kondansatörü aküden gelen gerilimi sabitler ve gerilim azaldığında aşırı gerilim sapmalarını önlerken, o noktada mevcut olan ve T1'in yaptığı işi olumsuz yönde etkileyebilecek herhangi bir alternatif bileşeni toprağa yönlendirir . Daha düşük değere sahip ve istenmeyen RF sinyallerine karşı daha düşük kapasitif reaktansa sahip olan C2 kondansatörü de aynı işlevi görür.
5.6KΩ'luk R2 direnci T1'in kollektörünü şarj eder ve bu noktada uygun şekilde yükseltilmiş ses sinyalinin varlığına neden olur.
6.8KΩ R4 direnci, transistör T1'in pilin kendisinden daha düşük bir voltajla çalıştırılmasına olanak tanır; bu, elektrik gitar manyetiklerinden gelen zayıf sinyali, neredeyse tamamen gürültüsüz bir şekilde yükseltebilmek için gerekli bir etkidir .
C4 kondansatörü, T1'in kollektöründen gelen doğru akımı engellemekten sorumludur ve ortak kollektör veya emitör izleyici konfigürasyonunda monte edilmiş ikinci transistör T2'nin tabanına uygulanan alternatif sinyalin geçmesine izin verir . Bu konfigürasyon, herhangi bir voltaj kazancı üretmese de düşük bir çıkış empedansına izin verir; bu özellik, ön amplifikatör ile amplifikatör arasında daha uzun bağlantılar sağlayarak , ön amplifikatörlü sinyalin gürültüden uzak kalmasını sağlar.
33KΩ'luk R5 direnci, transistör T2'ye gerekli taban önyargısını sağlar ve 1,5KΩ'luk R6, emitördeki söz konusu transistörü şarj eder ve bu noktada çıkış sinyalini elde eder.
Son olarak, devreyi olası gürültüleri ve/veya uğultuları almasını önlemek için, toprağa kolayca bağlanabilen küçük bir metal kutu içerisine monte etmenizi öneririz . Plastik bir kutunun içerisine de monte edebilirsiniz , ancak bu durumda bakır veya alüminyum bantla "korumanız" gerekecektir .
Umarız beğenirsiniz ve bu enstrümanı çalmayı sevenlere de montajını ve sonrasında kullanımını keyifle yapmalarını dileriz .