
Şekil 1'de basmalı tip bir basmalı düğme anahtarıyla etkinleştirilen bir tetiği göstermektedir (butona basıldığında kontaklar serbest kalmaktadır).
Şekil 2'de zamanlayıcı zamanının bir ses seviyesi ile ayarlanmasına olanak sağlayan bir devre gösterilmektedir. Zamanlayıcı 1 ile 100 saniye arasında ayarlanabilir.

Şekil 3'te reset anahtarı takılı bir model gösterilmektedir. Zamanlayıcı çalışırken S2 tuşuna kısa bir süre basarsanız, terminal 4 (sıfırlama) bir an için L seviyesine düşecek, zamanlayıcının çalışması kesilecek ve bekleme moduna geri dönecektir.
Şekil 4'te IC çıkışı ile pozitif güç kaynağı arasına bağlanmış bir LED gösterilmektedir. S2’yi (güç anahtarını) açtığınızda LED1 yanar. S1'e (tetik anahtarı) bastığınızda LED1 söner ve LED2 yanar. Zamanlayıcı süresi dolduğunda ve cihaz bekleme moduna döndüğünde LED2 sönecek ve LED1 tekrar yanacaktır.

Şekil 5'te çıkışına elektronik buzzer bağlanmış bir devre gösterilmektedir. Zamanlayıcı süresi boyunca buzzer çalacaktır.
Şekil 6'da mekanik bir buzzer'ın bağlantısı gösterilmektedir. Bu tip bir cihazı (elektromıknatıs kullanan bir buzzer) bağlarken, IC'yi korumak için bir diyot eklemek iyi bir fikir olabilir. Devre şemasında gösterilen akım değeri buzzer'ın çaldığı andaki akım değeridir, ancak akım tüketimi her buzzer'a bağlı olarak önemli ölçüde değişiklik göstermektedir.

Şekil 7'de IC çıkışına bağlı bir röle gösterilmektedir. Bu bir sorun gibi görünmese de, bu devreyi gerçekten denediğimde pek iyi çalışmadığını gördüm. S1 tuşuna basıldığında röle çeker, ancak zamanlayıcı süresi dolduğunda bile röle çekme yapmaz ve çalışmaya devam eder.