PCB matkap kontrol devresi

guclusat

Tanınmış Üye
Süper Moderatör
sxema-avtomaticheskogo-regulyatora-vrashheniya-mikrodreli-aleksandra-savova.jpg
Bazen hayatta, tanıdık şeylerin daha işlevsel, kullanışlı olabileceğini ve kullanımlarından zevk alabileceğini anladığınız bir an gelir. Bu sefer, benim optimizasyonum altında, baskılı devre kartları veya daha doğrusu içlerindeki deliklerin imalatı süreci düştü. 25 yıldan daha önce icat edilen otomatik mikrodrill rotasyon regülatörü Aleksandra Savova kurtarıldı.

Diğer otomatik microdrill hız kontrol cihazlarının aksine, Aleksandr Savov'un devrelerinin kurulumu kolaydır, çok yönlüdür, her tür motorla çalışabilir ve etkileyici bir akım ve voltaj aralığına sahiptir. İşin esası, motoru bu otomatik hız kontrolünden açtığınızda, kartuşu düşük bir hızda boşaltır (değişken bir dirençle seçilir) ve motordaki yük arttığında, kartuşu maksimum hızda döndürmeye başlar. Yükü kaldırırken, hız orijinal konumuna geri döner. Tüm bunlar baskılı devre kartlarında delikler açarken çok kullanışlıdır.

Yukarıdaki devre 32 volta kadar olan bir güç kaynağından çalışabilir, bu sınırlama LM358 yükselticisinin üst sınırı ile ilişkilendirilir, ancak LM317 sabitleyici 40 volta kadar olan voltajlardan çalışabilir. Otomatik mikro tahrikli hız kontrol cihazı devresinde, P1 rölantide, P2 - tepki hassasiyetinde maksimum motor devrini kontrol eder. Kapasitör C5'in kapasitansı ne kadar küçük olursa regülatör o kadar hızlı tepki verir. Regülatör darbeli ise, C4 kapasitansını 0.47 uF'ye yükseltebilirsiniz. Bazı detayların yakınındaki şemada, parantez içindeki adlar, bunlar benim kullandıklarım (parantezlerin önünde gösterilenlerden farklı). Güçlü motorlar için - derecelendirmeler varsayılan olarak kullanılabilir.

Yanlışlıkla çalışmama durumunda, yanlışlıkla bu otomatik kontrol cihazının test teknolojisinde internette tökezledi . Şimdi aktarmaya çalışacağım. Aslında, bu devre iki ana bölümden oluşur: LM317 sabitleyicili bir parça ve LM358 yükselticili bir parça. Stabilizatöre sahip kısım şu şekilde test edilmiştir: Potansiyometre P1'in ayağını amplifikatörden lehimliyoruz ve toprağa lehimliyoruz. Bu durumda, P1 potansiyometresinin dönüşü, LM317 stabilizatörünün çıkışındaki voltajı düzenlemelidir. Amplifikatör ile bölümbu şekilde test edilir: amplifikatörün ikinci ayağında, voltaj ("toprağa" göre), üçüncü ayağa kıyasla voltajdan fazla olmalıdır. Durum tam tersi ise, R2'yi azaltabilir veya R3'ü artırabilirsiniz. Sonuç olarak, motorun yükü altında, amplifikatörün üçüncü ayağındaki gerilimin ikinci ayağından daha fazla olması gerekir. Sonuç olarak, regülatörün her iki parçası da çalışıyorsa, kurulumda bir sorun aramanız gerekir.
avtomaticheskij-regulyator-vrashheniya-mikrodreli-aleksandra-savova.jpg
 

Eklentiler

  • PCB matkap kontrol devresi.zip
    1,4 MB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
Geri
Yukarı