
Kablo kıvrılırken hata yapılmışsa veya uçlarda farklı tip konnektörler kullanılmışsa cihazın her iki tarafındaki LED'ler farklı sıralarda yanıp sönecektir.
Kablo damarlarından herhangi birinde meydana gelen bir kopukluk, cihazın herhangi bir yerindeki ilgili LED'in yanmamasına neden olur.
Kabloların kısa devre yapması yanlış göstergeye neden olur: cihazın her iki tarafındaki birkaç LED aynı anda veya yanlış sırayla yanar.
Cihazın işlevselliğini genişletmek için, yalnızca ağ kablolarını değil, aynı zamanda telefon kablolarını da test etme olanağı sağlayan ek bir RJ11 konnektörü sağlanabilir.
Mikrodenetleyicinin güç kaynağına bağlanmasında alışılmadık bir durum fark edebilirsiniz: voltaj stabilizasyonu negatif tarafta gerçekleştirilir. Bunun nedeni, iki LED ve iki silikon diyotun seri olarak çalıştırılması gerekliliğidir.
Bu devre, devre elemanlarında önemli bir voltaj düşüşüne yol açar: ortalama olarak, bir LED'de yaklaşık 2,5 volt, bir silikon diyotta ise 0,7 volt voltaj düşüşü meydana gelir. Dolayısıyla LED'lerin normal çalışması için yaklaşık 6,4 voltluk bir gerilime ihtiyaç vardır (5 + 1,4 = 6,4 V).
Mikrodenetleyici, kural olarak, terminallerinde güç kaynağının ürettiği voltajı aşan bir voltaj çıkışı vermez. Bu durumda mikrodenetleyiciye 5 voltluk bir gerilim uygulanır. Mikrodenetleyicinin izin verilen besleme gerilimini aşmadan LED'ler için gerekli gerilimi sağlayabilmek amacıyla devrenin negatif tarafındaki gerilimi sabitlemeye karar verilmiştir.
Bu, mikrodenetleyici sabit 5 volt almaya devam ederken LED'lerin pil voltajıyla (örneğin 9 volt) beslenmesini sağlar.
5 numaralı pinde test hızını ayarlamanızı sağlayan bir anahtar bulunmaktadır. İhtiyaçlarınıza göre normal veya yavaş modu seçebilirsiniz.
Pilot LED göstergesi belirli bir tel test edildiğinde her seferinde yanıp söner. Eğer diğer LED'ler yanıp sönerken " pilot " ışığı yanmıyorsa, test edilen telde kopukluk var demektir.
Cihaz normal 9 voltluk bir pille çalışıyor. Daha uzun ömürlü olması için alkalin pil kullanılması önerilir.