0-30V 5A KISA DEVRE KORUMALI AYARLI GUC KAYNAGI

Devre çalışan bir devre gnd üzerine bağladığınız 1 ohm dirençleri kısa devre yaparak yeniden deneyiniz

Led vs. Bağladığım zaman sorun yok ancak 3amper 12volt araç ampulu bağladığım zaman ilk voltaj yüklenmesinde hemen kısa devre atıyor

Tamam sorun 1 ohm 5w dirençlerde ya sayısının yükselt yada devrede yazan değerleri kullanınız

Devrede tip3055 haricinde ısınma vs. Yok.
Kullanacak olan arkadaşlar rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Ek olarak yüksek akımlara çıkıldıkça her ne kadar büyük bir soğutucu da olmuş olsa fan bağlamak gerekli sonuçta soğutucuyu da birşeyin soğutması lazım.

Eklentiler

• IMG_20230521_124403.jpg
    IMG_20230521_124403.jpg
    2,6 MB · Görüntüleme: 45
  • IMG_20230521_124352.jpg
    IMG_20230521_124352.jpg
    1,7 MB · Görüntüleme: 73
Devreden iki adet yaptım stabil çalışıyor. Hangi akım değerinde kısa devreye düşeceğini çıkıştaki taş direncin değerleriyle oynayıp deneyebilirsiniz.

Devreden iki adet yaptım stabil çalışıyor. Hangi akım değerinde kısa devreye düşeceğini çıkıştaki taş direncin değerleriyle oynayıp deneyebilirsiniz.
Yapmış olduğum devrede kısa devre oluşturduğumda kırmızı led anlık olarak yanıyor sonra yavaş yavaş sönüyor bu sorunu bulamadım ben. Ek olarak BJT NPN herhangi bir transistör ile bu devreyi kursam nasıl bir verim alabilirim

1 adet daha TİP3055 ekleyerek daha güçlü olmasını sağladım. Lay dosyası olarak tekrardan paylaştım. Kontrol etmeniz de fayda var sonrası zaten sizlere kalmış... Ek olarak ntc ile güzel bir fan devresi kuracağım üzerine.:cool:

Eklentiler

1684959724601.png
Yeniden düzenledim jamper eklemişsiniz ben çıkardım bazı değişiklikler yaptım.

Yeni bir devre kurdum biraz orjinal olsun istedim ama ufak bir sıkıntı var ama bulamadım. Kısa devreye soktuğum zaman aktif olan led sönüyor ama kırmızı yanmıyor kısa devreyi çektiğim an kaldığı yerden devam ediyor sorun ne ola bilir acaba.

Η προστασία βραχυκυκλώματος που προσαρμόζεται μεταξύ 0-30V με το LM 317 είναι ένα τροφοδοτικό που λειτουργεί καλά και μπορείτε να πάρετε 5Α ανάλογα με την ισχύ του μετασχηματιστή εναλλασσόμενου ρεύματος. Αυτό το κύκλωμα έχει ξανασχεδιαστεί και δοκιμαστεί από εμένα. Ένα πολύ χρήσιμο κύκλωμα για οικιακούς χρήστες, φοιτητές ή όσους έχουν ένα μικρό εργαστήριο. Μπορεί επίσης να προτιμηθεί για το χαμηλό κόστος του. Χρησιμοποίησα TIP142 αντί για TIP3055 και πήρα το ίδιο αποτέλεσμα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το BD140 αντί για το BC 308, χωρίς διαφορά. Μόνο αντίσταση 4,7K, χρειάζεται watt γιατί θερμαίνεται σε υψηλή τάση. Χρησιμοποίησα 1Κ αντί για 1,2Κ, είχα καλά αποτελέσματα. Έφτιαξα επίσης το μέρος για να συνδέσετε το ψηφιακό βολτ αμπερόμετρο σας, μπορείτε να το συνδέσετε στους απαραίτητους ακροδέκτες. Σίγουρα θα συνιστούσα ένα υπέροχο κύκλωμα... Χρησιμοποίησα μετασχηματιστή 48W που δίνει AC 27 βολτ ως μετασχηματιστή. Το αποτέλεσμα εξαιρετικό... Επιπλέον, αυτό το κύκλωμα πωλείται σε ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Ας είναι εύκολο για αυτούς που θα κάνουν αυτό το κύκλωμα...

Επισυνάπτονται τα απαραίτητα αρχεία.

γεια σας δεν ανοίγει το αρχείο!!! επίσης σε έναν πίνακα έχετε πορτοκαλί γραμμές, ποιες είναι αυτές; καμια διόρθωση; για να γίνει σωστά ο πίνακας, ευχαριστώ.

Eki Görüntüle 34977

Sanırım ters bastım devreyi oysa ki nede güzel olmuştu...
Baskının ters/düz olmasına bir şey demem.
Yanlız;
Baskının pcb ye yapışmamasının 2 nedeni var.
1- Aliminyum tel (yün tel diye de bilinir) Pcb nin bakır kısmını güzelce bastırarak silin. Bakır pırıl pırıl parlasın.
Kalın tel kullanmayın . PCB yi çizer.
Teli de bez veya eldiven ile ovarak kullanın. Çıplak el ile temas etmeyin . parmaklarınıza bol miktarda tel 'den kıymık batar. Temizlemesi zor dur.
2- Toneri ısı ile pcb ye tam geçmesini sağlayın.
1686403472672.jpeg
bulasik-teli-hassas-24lu__0952459038838004.jpg
images

Çıkan sonucu da buradan paylaşırsınız.

Kolay gelsin...

Son düzenleme:
Geri
Yukarı