CCDA 1435-DNX Reset Atmıyor Bağlantılar normal hareket etmiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan guclusat
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

guclusat

Tanınmış Üye
Süper Moderatör
CCDA 1435-DNX Reset Atmıyor Bağlantılar normal hareket etmiyor şikayeti ile servisimize gelen arızalı siemens marka speeddome kameranın sorununu aramaya koyulduk ve yaptığım araştırmalar neticesinde ise sorunun 2 adet mini entegreden ibaret olduğu ve Tx Ve Rx kontrolu sağlayan datalarında bu entegreler üzerinden geçtiğini tespit ettim.

Entegreleri değiştirdikten sonra sorun düzeldi.Bu entegrelerin arızalı olmasından dolayı cihaz RX ,TX kısa devre olduğundan gerekli bilgiler Atmel128 - 16au entegresine ulaşmıyor ve ilk elektrik verildiğinde hareket etmesi gereken turu tamamlamıyor..​

Son düzenleme:
benzer problem için bana bu iki entegrenin adını verebilirmisiniz?
ayrıca kameranın alt kısmındaki daire şeklinde kartta da tx rx ile ilgili yanık bir kısım var. bu kartın alt kısmıda video jackın girdiği yeri paylaşmanızı rica edrim. buradaki 4 adet komponent bende yanmış ama plaket bilr yanık bu nedenle tamiri ancak şemeyala veya fotoyla yapabilirim.
saygılar

Bu speedome ile ilgili bir cihaz daha servisimize geldi onu tamir ederken gerekli bilgileri aktaracağım yoğunluktan kaynaklı forum ile fazla ilgilenemedim elimdeki işleri bitirmeye çalışıyorum.

speedome alt.jpg
speedome alt1.jpg

Alt taban ile ilgili iki resim ekliyorum sizde arıza tam nerede bilmiyorum fakat arızalı olan kısmın resimlerini foruma eklerseniz o kısma ait resimleri çekip gönderebilirim. Şeması bende de yok maalesef resimler ile sana yardımcı olacağım.

tekrar merhaba
oncelikle paylastiginiz fotograflar icin tesekkur ederim
benim ihtiyacim olan bu kartin altinda bir bolum
resimler ektedir.
ayrica reset sorunu ile ilgili soktugunuz iki entgre bende de arizali ancak entegrelerin ne oldugunu belirleyemiyorum. oraya takmam gereken entegre nedir?
saygilar

Son düzenleyen: Moderatör:
Geri
Yukarı