D-Smart Arıza Notları

tvtekniker

Moderator
1 .ARIZA NOTU :Sinyal yok kanal bulmuyor
ÇÖZÜM :Cihazı mutlaka resetleyin
2.Cihaz ilk açılışta kaydet menüsünden sonra kilitleniyor kumanda çalışmıyor
ÇÖZÜM :Cihaz ilk açıldığı zaman menü tuşuna bas ayarların içerisine gir fabrika ayarlarına dön cihazı resetle düzelir.
3.ARIZA NOTU:Cihaz içindeki kartı tanımıyor ise
ÇÖZÜM :Cihaz içinde modül üzerinde lehim kısa devresi çıkabilir kontrol edin daha sonra cihazı resetleyin
4.ARIZA NOTU :Cihazı kumandadan kapatınca bir süre sonra Displey gidiyor cihaz kapanır gibi oluyor sonra cihaz açılmıyor.
ÇÖZÜM :Cihaz stanbay halinde iken otomatik güncelleme başlar bu durumda cihaz çalışmaz yazılım bitmesini bekleyin yazılım bitmeden fişi çekerseniz her seferinde cihaz kapanır.

Elektrikler gidip gelince oluşan sorunlarda yapılabilecek müdahale
1-cihazın bütün bağlantılarını çıkarın.
2-cihaza takılan smart kartı çıkarın.
3-cihazın yan ve arka vidalarını sökün
4-cihazın kapağını sökün
5-cihaz içinde smart kartın bağlı olduğu bağlantıyı sökün, ve diğer soketleri de aynı şekilde yerinden çıkarın, güç devre elemanını sökün. yani ana karta bağlanan tüm bağlantıları çıkarın. 5 - 10 dk sonra tekrar bağlayın.

cihazı tekrak tv ye bağlayın fakat uyduya bağlamayın. elektrik fişini takıp çalıştırın bir kaç dakika bekleyin sinyal gelmiyor vs yazı çıkacaktır, mavi tuşa basın sonra ana menüye girin. ordan fabrika ayarlarına girip cihazı resetleyin. fişi çekip 1 dk sonra tekrar takın cihazı yeni almış gibi göreceksiniz.
 
arkadaşlar elimde bir adet next 9900 d-smart uydu alıcısı geldi.arzalı idi besleme ünitesi arızalı idi yeni besleme ünitesi taktım.fakat sinyal gücü %6 sinyal kalitesi ise %100 bundan dolayı kanal d -star yani yerel kanalların hiçbiri yok göstermiyor .fabrika ayarlarına çevirdim olmadı .sinyal seviyesi aynı şekilde ne yapmak lazım yardımcı olursanız sevinecegim
 
LNB çıkış voltajları normalmi?yeni taktığınız besleme istenilen voltajları veriyormu?bunları kontrol edermisiniz?
 
11.804 vertikal 24444 frekansı sinyal kalitesi &100 sinyal gücü %6 görünüyor d-smartın kanallarında problem yok tnt falan var.
d-smart tp2 aldıgımda kanal d - star geliyor.ama sinyal gücü yine % 6 lnb entegresinden desem burdada göstermemesi alızım degilmi.

---------- Sonra gönderilen Saat 18:21 ---------- İlk önce gönderilen Saat 18:11 ----------

d-smart tp2 modunda sinyalgücü %6 sinyal kalitesi &100 kanad-start d-smart kanalları ok ama c105 kondanstörü çok ısınıyor.
 
Görüntü001.jpg



sinyal kalitesi%100 böyle

Görüntü006.jpg

görüntü var fakat sinyal gücü %6 düşük bundan dolayıda görüntü gidip geliyor .
 
Son düzenleyen: Moderatör:
LNB yada kablodan yapma olasılığı yüksek D-SMART cihazları nadiren Lnb seçiyor.Cİhazı başka bir yerde test edin.
 
Kendi orjinal beslememi kullandın piyasadan aldığınımı kullandın.besleme çıkış voltajları nedir.fazla çıkıyor olmasın.
 
piyasadan aldıgım besleme devresi fakat başka yumatunun ıQ besleme devresinide ona göre uyarladım yine olmadı .birde şöyle denedim aynı devre üzerinde T ataraktan başka bir uydu alıcısı bagladıgımda kanal d d-smarttada kanal d üzerine geldigimde sinyal kontrolu yapıyorum. sinyal gücü %80 lere çıkıyor diger makineyi kapattıgımda sinyal gücü yine %6 düşüyor.

voltajlar şu şekilde degerler 3.40v - 3.40v - 5.80v -14.83v

http://img714.imageshack.us/img714/8845/pctoreceiver.gif
 
Son düzenleme:
beslemede sorun var o zaman.Next 9950 olan cihazlarında beslemelerde sorun var gerekçesi ile besleme değişiyordu.eski beslemeyi yapabilirsen yada servisten besleme alırsan sorunun çözülecektir.kullanmış olduğun yeni besleme amperi düşük kalıyordur muhtemelen.
 
d-smart lnbh21pd entegresi degiştirme nasıl yapacagım ustam bana bu konuda yardımcı olurmusun orijinal besleme ile de denedim yine sinyal düşüktü.birde entegreyi degiştirmek istiyorum entegre elimde mevcut
 
sıcak hava ile değişebilirsin ancak az ısı vererek çıkar.ısıyı yüksek tutarsan printleri tahriş edersin.
 
sıcak hava tabancası her çeşiti var sıcaklık ayarı ne olur söylesek yalan olur.ben ayakları hafif lehimle geziyorum.soğutuculu kısmada lehim eritiyorum.sonra sıcak hava ile ısıtıyorum ortalama 300 derecede ısıtıp çıkarman gerekir.sabit bir noktada tutma ısıyı yayarak ısıyı sökebilirsin.entegrenin üzerinde gezdir.yanlız sabret hemen çıkmaz.
 
ustam lnbh21pd entegresini degiştirdim sinyal ve görüntü ok yardımların için teşekkürler
 
Arçelik AS-820 D smart uydu alıcısı sürekli yazılım yüklemeye çalışıyor.Besleme kartını değiştirdim sonuç yok.Bu arıza hakkında fikri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
 
Geri
Yukarı