Tüm açıklamaları ektedir.
Temel özellikleri:
• çıkış voltajı: | 0…±15 V ve 0…5 V |
• çıkış akımı: | 1 A'ya kadar (toplam güç 15 W'tan fazla değil) |
• beslenme: | ağ 220 V ±%10, 50 Hz |
• çerçeve: | Z-16 |
• çıkış voltajı: | 0…±15 V ve 0…5 V |
• çıkış akımı: | 1 A'ya kadar (toplam güç 15 W'tan fazla değil) |
• beslenme: | ağ 220 V ±%10, 50 Hz |
• çerçeve: | Z-16 |
Ben servisimdeŞimdi benim akşam veremediğim birşey var ki laboratuvar tipinde ki birçok güç kaynakları hep amperleri düşük oluyor. Yani bu şema dan bahsedecek olursak koca laboratuvar da neden 1 Amper lik güç kaynağı kullanılır bilmem. Geçenler de bi ürün satın aldım akü şarjı için, 60 Volt ve akım 1 Amper. Yani 1 Amper bu aküyü nasıl dolduracak merak ediyorum.
150w/13v = 11.5 AmperPeki elimde iki adet trafo mevcut biri 150 watt diğerini bilmiyorum. Değerini bilmediğim 18Volt veriyor ve yanlış hatırlamıyorsam 2 Amper veriyor. 150 watt olan ise 13Volt veriyor fakat tam ne kadar akım veriyor bilmiyorum henüz bakmadım. Bir ayarlı güç kaynağı devresinde bu iki trafoyu birleştirmek istiyorum. Net ve sorunsuz bir şekilde nasıl bağlantı kurmam gerekir. Extra bir devreye gerek varmıdır bağlantısı nasıl yapılır.
Elimde bulunan trafoların resimleri şimdi atabildim.150w/13v = 11.5 Amper
13V ac olduğuna göre 13 x 1.41 = 18V dc volt demektir yani bu trafo ile 018 volt arası 12 amper ayarlı güç kaynağı yapabilirsiniz. Eğer lineer yapacaksanız bu durumda en az 12 amper için 5 yada 6 adet güç transistörü kullanmanız gerekecek yüksek akım kullanmayacağınızı var sayarak 2 adet kullanmanız yeterlidir.
Fakat ben hala bi ayarlı güç kaynağı yapma derdindeyim. 30Volt 10Amperlik kısa devre korumalı var fakat tip3055 ile yapıldığı için hemen çok fazla ısınıyor ve sürekli fanı devreye sokuyor bu durumdan artık rahatsız olmaya başladım.