Şerit LED için RGB sürücüsü

Bir kaç yıl önce böyle bir devre yapmıştım. Belki arşivde de vardır.
Sitede bu devreyi görmüşken sorayım.

İstenilen rengi seçebilme, (ana renkler/ ara renkler) renk geçişleri için anahtar nerede?
Aydınlık/ karanlık ayarları?
Bu özellikler devre de yok mu?
 
Bu devre PIC ile kurulmuş, yani yazılımsal olarak kontrol ediliyor. Bileşen olupda devre üzerinden başka birsey şekilde kontrol edilmiyor. Renk değişimi vs. Kontrol eden PIC' dır onunda yazılım kodları var. @cevat1
 
Merhaba.
S1 ve S2 tuşları ne işe yarar?
Şematikte sadece S1 anahtarı var mı?
müteşekkir
 
Circuit Description

This circuit is essentially the same as the smaller RGB driver using the 5mm LEDs elsewhere on this website except that this version uses high power MOSFETs capable of sinking 3 amps on each channel without heatsinks (at 5amps the MOSFETs will run hot)
The input power to the board must be regulated DC and be capable of suppling the power requirements of the output load.
The circuit will operate from a supply voltage in the range 9 to 18 volts. This voltage range is dictated by the input requirements of the 78L05 voltage regulator and capacitors C3/4.
Switch S2 is not used with the firmware on this website and you do not need to fit it. I've incorporated it the PCB design because I've written some customized versions of the code that did require two switches.
How much power can it handle?
During testing I connected the controller to some 50W / 12Volt halogen downlight bulbs, one on each channel then ran them at 100% PWM duty cycle.
Ambient temperature during test22oC
MOSFET temperature after 5mins (measured on metal tab)52oC
Current (sink per channel)4.4A
Voltage drop across MOSFET Source-Drain terminal (measured)20mV
Based on these measurements and the specification of the MOSFETs and PCB connectors, the controller should comfortably handle 3 amps per channel. While the individual MOSFETs could handle more current, the PCB screw terminal connectors are rated at 16 amps and since there is only a single Ground connection to the board, total load for the three RGB channels should not exceed this.
Çevirisi

Devre Açıklaması

Bu devre aslında bu web sitesindeki başka bir yerde 5 mm LED'leri kullanan daha küçük RGB sürücüsüyle aynıdır, ancak bu sürüm, soğutucu olmadan her kanalda 3 amper tüketebilen yüksek güçlü MOSFET'ler kullanır (5 amperde MOSFET'ler ısınır)

Panele gelen giriş gücü DC olarak düzenlenmeli ve çıkış yükünün güç gereksinimlerini karşılayabilecek kapasitede olmalıdır.

Devre, 9 ila 18 volt aralığında bir besleme voltajıyla çalışacaktır. Bu voltaj aralığı, 78L05 voltaj regülatörünün ve C3/4 kapasitörlerinin giriş gereksinimlerine göre belirlenir.

Switch S2, bu web sitesindeki ürün yazılımıyla birlikte kullanılmaz ve onu takmanıza gerek yoktur. Bunu PCB tasarımına dahil ettim çünkü kodun iki anahtar gerektiren bazı özelleştirilmiş versiyonlarını yazdım.

Ne kadar güce dayanabilir?

Test sırasında denetleyiciyi her kanalda bir tane olmak üzere bazı 50W / 12Volt halojen sarkıt ampullere bağladım ve ardından bunları %100 PWM görev döngüsünde çalıştırdım.

Test sırasında ortam sıcaklığı 22oC
5 dakika sonra MOSFET sıcaklığı (metal sekmede ölçülmüştür) 52oC
Akım (kanal başına alıcı) 4,4A
MOSFET Kaynak-Drenaj terminali boyunca voltaj düşüşü (ölçülen) 20mV
Bu ölçümlere ve MOSFET'lerin ve PCB konnektörlerinin spesifikasyonlarına bağlı olarak kontrol cihazının kanal başına 3 amperi rahatlıkla idare etmesi gerekir. Bireysel MOSFET'ler daha fazla akımı kaldırabilse de, PCB vidalı terminal konnektörleri 16 amper olarak derecelendirilmiştir ve karta yalnızca tek bir Toprak bağlantısı olduğundan, üç RGB kanalının toplam yükü bunu aşmamalıdır.
 
  • Beğen
Tepkiler: FX5
DescriptionFilenameDownload link
Version 2 Source codergbsa-inet.zip
V2.0.2 09/06/2007
download
V2 HEX file ready to program
for 12F629/675
rgbsa-int675.HEX
V2.0.2 09/06/2007
download
V2 HEX file ready to program
for 12F683
rgbsa-int683.HEX
V2.0.2 09/06/2007
download
Version 3 Source codegenRGBsa.zip
V3.0.3 28/09/2008
download
V3 HEX file ready to program
for 12F629/675
rgbsa303_629.HEX
V3.0.3 28/09/2008
download
checksum 97E0
 

Eklentiler

  • Beğen
Tepkiler: FX5
Geri
Yukarı