İşte genlik modülasyonlu AM veya kısa dalgada 27 Mhz PX istasyonlarını dinlemek isteyenler için, bu iletim biçimi için harika performansa sahip, montajını yapacak kişi için şaşırtıcı sonuçlar sağlayabilecek basit bir alıcı; montajcı isterse L1, L2'deki ANT giriş devrelerini ve L3, L4'teki yerel osilatördeki ve ilgili kapasitörlerdeki ANT giriş devrelerini değiştirerek diğer frekans bantlarını da kapsayacak şekilde LC ayarlı devreleri, bobinleri ve kapasitörleri değiştirebilir; dergi yazarı devreyi ve PCI devre kartını yapmayı detaylı bir şekilde açıklıyor. Bu dergiyi uzun zaman önce satın almıştım, henüz sahip olmayanlar için, elektronik iletişim araçlarına meraklı olanların web sitesinden indirmelerini tavsiye ediyorum , ulusal ve uluslararası birçok dergiyi yayınladığı için pt.scribd web sitesine teşekkürlerimi sunuyorum . Ayrıca arkadaşımız Aloysio'nun plakaların harika profesyonel işçiliği, güncellenmiş montajı ve güzel işçiliği de var . "TEBRİKLER" çok iyi iş çıkardı. Ben de elektroniğe yeni başladığım dönemde benzer bir 27 Mhz PX alıcısı yapmıştım . Daha fazla seçicilik ve hassasiyet için içine 4 adet IF koydum. Bu orijinal proje arkadaşım Veridiano PU6 VDS'den aldığım alıcı kısmı, anten mikseri ve osilatörü içeriyordu. Geri kalanını Motorádio'dan Dunga'dan kopyaladım. Veridiano daha önce eski bir araba radyosunun içine bir PX alıcısı yerleştirmişti. PX istasyonunu dinlerken osilatörün frekansının yavaşça değiştiğini fark ettim. Elbette bu benim gibi talepkar biri için 20 ila 40 dakika arasında gerçekleşir. Veridiano bunu fark etmemişti bile, ama ben evine gittim ve ona onun da frekansının yavaşça değiştiğini gösterdim. Yerel osilatörün tamamını kalkanlamama rağmen başaramadım. Elimden geleni yaptım.

İşte PX'ten uzak istasyonları dinlemeye başlamak isteyenler için yapımı kolay, iyi bir süper heterodin genlik modülasyonlu alıcı; SSB'de olan istasyonları çok net duyamayacağınızı, söylenenleri anlamak için 455Khz'lik bir BFO yapmanız ve bunu taşıyıcıyı ve alımdaki SSB sesini kurtaracak şekilde ayarlamanız gerekeceğini hatırlamakta fayda var. Ayrıca, daha iyi alım için her iki tarafa 2,63 metre uzunluğunda basit bir "dipol" anten ve en az 6 metre yüksekliğe 50 Ohm'luk bir koaksiyel kablo yerleştirin. Unutmayın radyonun ruhu antendir.