0-25Volt 0 - 5 Amper Arası Ayarlı Güç Kaynağı Devresi

Ne kadar bir zaman geçince ısınma oluyor hemen mi oluyor aynı devreyi bende kurdum bir sorun yok giriş voltajınız nedir bende 26 volt AC bir trafo kullanıyorum. şimdi reçine sürdüm kuruyunca test videosunu foruma eklerim.
hemen ısınmaya başlıyor 4 amperde fan kulanmak zorunda kalıyorum
transitörlerim orjinal malesef

hemen ısınmaya başlıyor 4 amperde fan kulanmak zorunda kalıyorum
transitörlerim orjinal malesef
Hemen ısınmaya başlaması bir sorun var demektir yaptığım devrenin testlerinde ısınma 6 yada 7 amper çekerken bile olmuyor. trafonuzun voltajı nedir. Giriş voltajınızın yüksek olması ısınmaya sebep olur fakat yine de hemen olmaz bu tür besleme devreleri linier çalışır giriş voltajının yüksek olması çekilen voltajın düşük olması ısınmaya sebebiyet verir bu sorunu az kayıpla atlatmak için kademeli trafo ve bir giriş voltajını seçen swich kullanılması gerekir. https://uydudoktoru.com/threads/besleme-devreleri-icin-elektronik-voltaj-secme-devresi.32343/ linkte yer alan devre gibi

Resimde gorulen devreyi yapmak istiyrum.isaretli olan kondansator deverlerini ne kullanmaliyim yazarmisiniz...simdiden teşekkürler.
IMG_20210504_211734.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu devrede neden 13 vol zener yönü bü şekilde 7812 nasıl 12 voltu alıyor anlamadım
7812 fix 24 volt üzerinde çalışmaz korumaya geçer kapanır 13 Volt zener ile girişindeki voltaji ortalama 23 volt gibi bir değere düşürüyor bunun yerine 5w 56R direncte bağlayabilirsiniz

Geri
Yukarı