0-25Volt 0 - 5 Amper Arası Ayarlı Güç Kaynağı Devresi

Metal kutu içine yapmayı düşünüyorum şemayı temize çekeceğim çalışmam bitince foruma eklerim. Biraz daha fazla özellik eklemeyi düşünüyorum.

Bekleriz inşallah..Yapar deneriz hatta madem uzun yıllar hizmet vermiş..Bir güç kaynağı yapacağım seçenekler arasında kayboldum gittim..Daha okuması kolay bir şema çizip ekleriseniz mutlu oluruz ..

Ayrıca yeni bir devre daha hazırlayacağım 4 yada 5 adet lm338 kullanarak 0-15 ile 0-30 arası ayar yapan bir devre olacak lm338 olarak 2n3055 tipine benzeyen akımı yüksek olan kılıfını kullanacağım.

Ben bugün Çinden 5 adet sipariş etmiştim.. Yeni devreye hazır olurlar..Sıcaklıkla Fan açıp kapatan bir devre var bende yine Çinden geldi.. O devreyi de ben ilave ederim..

Ayrıca yeni bir devre daha hazırlayacağım 4 yada 5 adet lm338 kullanarak 0-15 ile 0-30 arası ayar yapan bir devre olacak lm338 olarak 2n3055 tipine benzeyen akımı yüksek olan kılıfını kullanacağım.

LM338 li bir devreyi ben çift Lm338 li olarak düzenlemiştim bugün..Daha kararlı oldu zira malzemeler patates baskı 5 Amp diyor ama şuan kullandığım bir akım korumalı güç kaynağım var ( koruma bozuldu açıp bakamadım ) 15Amp dediğimiz 3055 leri çatırı çatır yiyor..

LM317T ile 4 adet 3055 sürdüm,, sonuç aldım..Yüksek akım çıkışlı güç kaynağı oldu tam hayata geçirmedim henüs . Kısa devre koruma ilave etmeye çalışıyorum.. Tam hali ile bunu kullanmaya başlarsam şema paylaşırım bende..

Son düzenleme:
Geri
Yukarı