Hocam bu devre mi iyi yoksa 2N3055 li olan devre mi iyi. 2N3055 li devre sıkmaya başladı yapamadım bir türlü. BC548 ile 10mF/50V luk kondansatörüm devreye enerji verdikten bir süre sonra patladı. Patlamadan önce çıkışta herhangi bir değer görmemiştim. Yeni eklediğiniz devre stabil ise onu deneyeceğim.Eki Görüntüle 32114
Aynı devre yeni tasarım
Teşekkürler hocam. BC548 e ne olduğunu anlamadım hocam kondansatör patladı fişten çıkardım direk. Sonradan farkettim onu. Malzemeleri çıkarıp yeniden deneyeceğim. Olmadı devreyi değiştireceğim.2 devrede aynı devre çizim farklılıkları var ayrıca çıkıştaki kondansatör ya yüksek voltaj yada ters voltajdan patlar haricinde patlama olmaz. BC548 Arıza yapacak bir durumu gözükmüyor devrede olmasa bile devre normal bir şekilde çalışır.
Devre olarak daha geniş alan ve inze hatlara sahip değil yapabilirsiniz.Söylemeyi unuttum birde potansiyometreleri ileri geri hareket ettirdiğimde dönen kısmını değil gövdesinden oynatınca ortadaki ledin parlaklığı artıyor bıraktığımda parlaklığı azalıyor bacaklarına baktım herhangi bir temassızlık yok.
Patlayan kondansatör çıkışa bağlı üzerinden ölçebilirsiniz. Devrede her hangi bir eksiklik olmadığını düşünerek yazacağım cevap entegreleri LF356 ile değiştirmendir. Piyasada satılan bir çok TL081 patates sorunlu çıkıyor ben bazen 741 de kullandığım oluyor.Patlayan malzemeleri değiştirdim fakat çıkışta herhangi bir değer ölçemiyorum. Devrenin (-) eksi çıkışı taş direncin yanında (+) artı çıkışı da attığım fotoğraftaki patlayan kondansatörün yanında değilmi?
Tamam hocam teşekkür ederimPatlayan kondansatör çıkışa bağlı üzerinden ölçebilirsiniz. Devrede her hangi bir eksiklik olmadığını düşünerek yazacağım cevap entegreleri LF356 ile değiştirmendir. Piyasada satılan bir çok TL081 patates sorunlu çıkıyor ben bazen 741 de kullandığım oluyor.