3 entegre yide degistrip denedim olmadı. Benim ac giriş voltajı 27v sıkıntı olur mu?Bu sorunun bir kaç nedeni olabilir öncelikle Akım koruma çalışmıyor olabilir entegresini değiştirerek kontrol edebilir misiniz?
3 entegre yide degistrip denedim olmadı. Benim ac giriş voltajı 27v sıkıntı olur mu?Bu sorunun bir kaç nedeni olabilir öncelikle Akım koruma çalışmıyor olabilir entegresini değiştirerek kontrol edebilir misiniz?
Teşekkürler dediğiniz entegreyi alıp denicem. Tl081lerin vcc uçlarını olctugumde 40.5v geliyor sanırsam entegreleri bozdum.27v ac girişin var ise dc voltajın 27 x 1.41 = 38 volt yapar 38 volt entegre besleme voltajının üzerinde olan bir voltaj entegrelere zarar verebilir fakat entegrelerde patates baskı diye tabir ettiğimiz türden kalitesiz malzeme piyasalar dolu onun için en son lf356 kullanmaya karar vermiştik. Henüz benim kullandığım lf356 larda bir sorun çıkmadı ama çıkmaz diye bir şey yok.
Voltaj ayarı yapabiliyorum 3 entegreyi sirasinya denedim voltaj ayarı yapabildim . Başka kontrol etmem gereken yerler varmıdir bd139 da yeniledim.diger transistör leride yeniledim...40volt çok fazla entegreler yanmıştır