0-30 VDC - 0-3A Akım kontrollü Stabilize Güç kaynağı Devreleri

Eki Görüntüle 32342
Aynı devre yeni tasarım şemada ilaveler var örnek olarak 7824 gibi entegre beslemelerini 30 volt sınırını aşmaması ve sabit tutmak için ayağındaki 6v2 zener ile yeni tasarım şeması
Merhaba ,hocam
Konuyu hortlattığım için kusura bakmayın.Lakin devre tasarımı çok güzel ve ben de bunu yapmaya çalışıyorum
Yalnız bir sorum olacak:
Çıkış transistorlarının sayısını arttırarak akımı arttırmak mümkün mü?-Yoksa kontrol devresinde de değişiklikler
yapılması gerekiyor
Kolay gelsin

Merhaba ,hocam
Konuyu hortlattığım için kusura bakmayın.Lakin devre tasarımı çok güzel ve ben de bunu yapmaya çalışıyorum
Yalnız bir sorum olacak:
Çıkış transistorlarının sayısını arttırarak akımı arttırmak mümkün mü?-Yoksa kontrol devresinde de değişiklikler
yapılması gerekiyor
Kolay gelsin
Transistör sayısını artırarak akımı artırabilirsiniz. Bu devrede 2 adet mevcut zaten daha fazlası için ya pcb yeniden yapacaksın yada ilave olarak yapacaksın çalışır sorun çıkarmaz.

Transistör sayısını artırarak akımı artırabilirsiniz. Bu devrede 2 adet mevcut zaten daha fazlası için ya pcb yeniden yapacaksın yada ilave olarak yapacaksın çalışır sorun çıkarmaz.
Teşekkürlar hocam
Transistor çıkış transistor grubunu arttıracam (muhtemelen 6 transistorlu olacak)
Elimde 500w trafo var -yani en az 8-10A çekebilirim diye düşünüyorum
Saygılar

Teşekkürlar hocam
Transistor çıkış transistor grubunu arttıracam (muhtemelen 6 transistorlu olacak)
Elimde 500w trafo var -yani en az 8-10A çekebilirim diye düşünüyorum
Saygılar
Akımı çekersin fakat soğutucu transistör sayısına göre büyük olmalı, kolay gelsin.

6 adet transistöre gerek yok ki, ben şuan bu devrede 4 transistörle 9A net abiliyorum.. 500W lık bir trafoyla 12volt da köprü diyot soğutucuya bağlanılması halinde 15 amper ve üstünde bir akım çekebilirsin. burada önemli olan transistörlerin fanlı soğutucuya bağlanması transistörlerin orjinallik durumu.. şöyle söylim 2 transistörle 12voltda 7 amper alabiliyorum.. birde 10A ve üstünü gösteren bir amper metreye ihtiyacınız olacak. Bu test için harika bir güç kaynağı..

Son düzenleme:
Geri
Yukarı