AYARLI GÜÇ KAYNAĞI *KARARSIZIM*

bilgin. 055

Moderator
Çok güzel ayarlı güç kaynağı devreleri var bir kaç tanesini kurdum çok memnun olmadım çünkü uygun bir trafoya ihtiyacım var oda elimde yok ve hala güzel bir güç kaynağı kuramadım. Çok fazla olduğu için kararsız kaldım. İsteğim şu ki trafo olmadan DC bir adaptör veya SMPS ile sistemi besleyip çıkış kısmından 30Volt Almak istiyorum ve akım olarak elimde 4 adet 5200 mevcut 10 Amper olarak çok rahat destekler diye düşünüyorum.

Sonuç olarak 7-8 Amper çıkış alırken voltajın düşmesini istemiyorum tabi sürekli olarak bu akım aralığında çalışmayacağım. Bu isteklerime karşı olarak aklımda tek bir güç kaynağı devresi var oda PWM akım ayarlı güç kaynağı devresi. Şuanlık bana uygun olan devre bunun olduğunu düşünüyorum. Bana bu konuda yardım eder mi siniz...

Test videosu var işini görecektir 150w trafo 4 adet 3055 , 2 adet 5200 ile çalışmaktadır

elimde 15volt dc olan bir kaç tane mevcut.
15x1.41 = 21.15v dc yapar 30 volt için en az 24 volt ac trafo gereklidir.
24x1.41 = 33.84 dc voltaj yapar.
Kendi atölyemde 24volt 60w trafo kullanıyorum ve yeterli geliyor. çok büyük işler yapmıyorsanız gerekli değil.

elimde 15volt dc olan bir kaç tane mevcut.
15x1.41 = 21.15v dc yapar 30 volt için en az 24 volt ac trafo gereklidir.
24x1.41 = 33.84 dc voltaj yapar.
Kendi atölyemde 24volt 60w trafo kullanıyorum ve yeterli geliyor. çok büyük işler yapmıyorsanız gerekli değil.
Trafolarda diyelim ki, 18 volt olsun. Trafoyu direnç takıp Yüke bağlayınca 13v civarına Düşüyor.
Değişik güçte birkaç trafo ile de denedim
Sekonder sargısına yük bağladığımda Voltaj düşümü oluyor.
Yüzde 30 voltaj düşmesi normal değil. Yük derken 22w yazan 18v trafonun sekonderinden 1.5amper çekiyorum. Voltaj 13v altına düşüyor. Elimdeki tüm trafolarda Sonuç aynı.
Çözüm öneriniz nedir?

Trafolarınızın güçleri düşüktür akım çektikçe voltajı düşürüyor. Trafo kapasitesi o kadar demektir.

1000015228.png

Bu devre DC AKIM ile çalışıyorsa toplamında 4 adet 5200 Transistör kullanarak devreyi oluşturmak istiyorum. Giriş voltajım 19 Volt DC olacak akım girişi 7 amper olacak.

Geri
Yukarı