bilgin. 055
Moderator
Daha önce bir devre hazırladım ve burada paylaşmıştım otomatik far olarak. Bu devreyi LM741 üzerine kurdum ve Sorunsuz bir şekilde çalışıyor tabi 741 in sağlam olanını bulmak epey zor ki şöyle söyliyim 250 adet 741 opamp Dan sadece 5 tanesi çalıştı. Sonrasında emsal olarak LF356 yı keşfettim ve bunu taktım buda sorunsuz bir şekilde çalışıyor ancak bu opamp ile devreyi oluşturup araca montaj yaptığım zaman bir süre istediğim gibi yani aydınlık ortam da farları söndürüp karanlık ortam da yakıyor. Ama bir süre sonra ne oluyorsa bu olay tam tersine dönüp aydınlıkta yakıyor karanlıkta söndürüyor.
Opamp arızalı olarak düşünüp yenisini takıyorum bir süre normal çalışıyor sonra tekrar tam tersi çalışıyor. Yine emsal olarak başka bir opamp TL081 buldum ve baktım ki ayak yapıları falan hepsi aynı bunu takıyorum ama hiç tepki yok sanki opamp arızalı gibi... Bu işin içinden çıkamadım ve bu konuda biraz destek ve yardım talep ediyorum. Yorumlarınız önemli.
Opamp arızalı olarak düşünüp yenisini takıyorum bir süre normal çalışıyor sonra tekrar tam tersi çalışıyor. Yine emsal olarak başka bir opamp TL081 buldum ve baktım ki ayak yapıları falan hepsi aynı bunu takıyorum ama hiç tepki yok sanki opamp arızalı gibi... Bu işin içinden çıkamadım ve bu konuda biraz destek ve yardım talep ediyorum. Yorumlarınız önemli.